Alina Bica, REŢINUTĂ de DNA. Fosta şefă a DIICOT, acuzată de luare de MITĂ

Alina Bica ajunge din nou după gratii. Fosta şefă a DIICOT a fost reţinută, marţi, de procurorii DNA, aceasta fiind scoasă în cătuşe din sediul Direcţiei, după o oră de audieri. Potrivit România TV, Bica a citată la DNA într-un nou dosar, unde i s-a adus la cunoştinţă faptul că este suspectată de luare de mită. Înainte să intre în sediul DNA, fosta şefă a DIICOT spunea că se aşteaptă la orice, inclusiv să fie reţinută.

01 sept. 2015, 08:06

UPDATE 12.05 Alina Bica a fost reţinută pentru 24 de ore de procurori. Aceasta a fost scoasă în cătuşe din sediul DNA, după ce a fost audiată timp de o oră.

„Mă aşteptam. Oricum eu am cerut să fiu scoasă prin faţă pentru că sunt un om cu mult caracter”, a spus Bica.

Potrivit unor surse judiciare, Alina Bica are calitatea de suspect într-o cauză care are ca obiect o infracțiune de luare de mită pentru soluționarea unui dosar la DIICOT în care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Bica este suspectată astfel că a primit o mită de 17.500 de euro pentru a clasa un dosar care îl viza pe Horia Simu.

Potrivit surselor citate, în același dosar, fostul șef al ANAF Șerban Pop ar fi primit de la Horia Simu suma de 230.000 euro.

Alina Bica este audiată în prezent la Direcția Națională Anticorupție, în timp ce Șerban Pop a primit deja ordonanță de reținere pentru 24 de ore, el fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de dare de mită

______________________________________________________________________________

Alina Bica a fost citată la DNA pentru ora 11.00, aceasta prezentându-se însoţită de avocat. 

„Am fost chemată să fiu audiată, dar nu mi-au spus în legătură cu ce anume„, a spus Alina Bica, la intrarea în sediul DNA.

Întrebată dacă este vorba de un nou dosar, Bica a răspuns: „O să intru, o să văd…. În calitate de suspect. Având in vedere că, din punctul meu de vedere, trăiesc într-o minunată disctatură,  intru, o să văd ce este… Oricum nu doresc nimănui. De la domnii ăştia mă aştept la orice.”

Bica a arătat că se asteaptă inclusiv să fie reţinută: „Cum vă spuneam, la orice.”