Alina Bica, audiată la ÎCCJ în dosarul ANRP 1. Acuzaţii grave pentru Dorin Cocoş şi membrii Comisiei ANRP

Alina Bica s-a prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru un nou termen în dosarul ANRP 1. Fosta şefă DIICOT a fost audiată de judecători, cărora le-a spus că este nevinovată şi că se consideră o ţintă în acest dosar.

03 mart. 2016, 06:58
Alina Bica, audiată la ÎCCJ în dosarul ANRP 1. Acuzaţii grave pentru Dorin Cocoş şi membrii Comisiei ANRP

Alina Bica a formulat acuzaţii grave la adresa lui Dorin Cocoş la termenul de joi din dosarul ANRP 1. Fosta şefă Antimafia a declarat la proces că în spatele tunurilor de zeci de milioane de euro date prin retrocedări ilegale a stat fostul soţ al Elenei Udrea.

Alina Bica a fost audiată mai bine de două ore şi le-a povestit judecătorilor că, în şedinţa în care s-a aprobat acordarea de despăgubiri de aproape 80 de milioane de euro pentru Gheorghe Stelian în schimbul unui teren în Plumbuita, chiar ea a cerut amânarea unei decizii, pentru că nu cunoştea dosarul şi ar fi dorit să discute cu expertul care a făcut evaluarea. Mai mult, Alina Bica a subliniat că membrii Comisiei de acordare a despăgubirilor din cadrul ANRP care acum au formulat acuzaţii împotriva sa au fost cei care i-au sugerat să accepte „stimulente” financiare.

În faţa judecătorilor, Alina Bica a avut şi câteva izbucniri uşor nervoase, spunând că urmărirea penală s-a îndreptat strict împotriva ei şi că s-a urmărit să fie arestată.

 

La termenul trecut, fosta şefă DIICOT a lansat comentarii dure la adresa fostei şefe de la ANRP, Crinuţa Dumitrean, despre care a spus că era „cu barca pe valuri” la toate şedintele.

Gheorghe Stelian a declarat că i-a dat lui Dorin Cocoş 10 milioane de euro pentru ca acesta să intervină pe lângă şefii din ANRP şi să primească despăgubiri pentru un teren.

Crinuţa Dumitrean, împreună cu mai mulţi colegi, printre care Alina Bica, a aprobat să i se plătească lui Gheorghe Stelian aproape 80 de milioane de euro despăgubiri pentru un teren în Plumbuita, care valora însă mult mai puţin.