Alina Bica, dată în urmărire după condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fostă şefă a DIICOT, a fost dată în urmărire, miercuri, după condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul de favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender.  Fotografia ei a fost postată miercuri pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea "persoane urmărite".

27 nov. 2019, 15:10
Alina Bica, dată în urmărire după condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare

Alina Bica este urmărită pentru că se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de 4 ani de închisoare, după ce a fost condamnată pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, apelul formulat de Alina Bica la sentinţa prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpata Bica Alina Mihaela şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015”, se arată în minuta instanţei. 

Alina Bica s-ar afla în prezent în Costa Rica, iar Elena Udrea, prietena ei alături de care a şi stat în Costa Rica, spunea că fosta şefă a DIICOT nu are de gând să mai calce vreodată în România.

Alina Bica a fost încarcerată în Costa Rica în octombrie 2018, fiind săltată de pe stradă de Interpol după ce pe numele ei fusese primită o notificare roşie pentru comiterea infracţiunilor de mită şi corupţie, emisă de Interpol Bucureşti. Fosta şefă DIICOT a fost eliberată înainte de Crăciun, în decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


loading...