Alina Bica, fosta şefă DIICOT, rămâne cu condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, după rejudecarea apelului în dosarul de favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender. Magistraţii Curţii Supreme au respins apelul fostei şefe DIICOT în acest dosar ca urmare a deciziei CCR cu privire la completele de cinci. Decizia este definitivă şi executorie. Sentinţa iniţială fusese tot de patru ani de închisoare.

27 nov. 2019, 11:16
Alina Bica, fosta şefă DIICOT, rămâne cu condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpata Bica Alina Mihaela şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015”, se arată în minuta instanţei. 

Alina Bica s-ar afla în prezent în Costa Rica, iar Elena Udrea, prietena ei alături de care a şi stat în Costa Rica, spunea că fosta şefă a DIICOT nu are de gând să mai calce vreodată în România.

Alina Bica a fost încarcerată în Costa Rica în octombrie 2018, fiind săltată de pe stradă de Interpol după ce pe numele ei fusese primită o notificare roşie pentru comiterea infracţiunilor de mită şi corupţie, emisă de Interpol Bucureşti. Fosta şefă DIICOT a fost eliberată înainte de Crăciun, în decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.