Alina Bica: La originea dosarului meu a fost o decizie comună Coldea-Kovesi

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu activitatea sa la ANRP, a afirmat că relaţia sa instituţională cu ”generalul Coldea” a fost una ”defectuoasă” şi că la originea dosarelor sale s-ar afla „decizia comună” a acestuia şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

15 iul. 2016, 12:44
Alina Bica: La originea dosarului meu a fost o decizie comună Coldea-Kovesi

Întrebată care crede că sunt motivele situaţiei sale juridice, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, spune: ”A fost o decizie comună Coldea – Kovesi în privinţa dosarului meu. Au mers împreună. Când s-a cerut aviz pentru arestarea mea, la CSM au fost prezentate şi note de la un anumit serviciu”, potrivit news.ro.

Bica a precizat că a avut ”o relaţie instituţională foarte proastă cu generalul Coldea, deşi termenul de foarte proastă nu e suficient de cuprinzător. A fost defectuoasă”.

Referitor la situaţia sa şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Bica a precizat: ”Ar putea să fie antipatia doamnei procuror şef în ceea ce mă priveşte”.

”E puţin spus antipatie. Nu ştiu dacă e ură. Să spunem că avem viziuni diferite şi abordări diferite în legătură cu modul în care ar trebui gestionate o serie de lucruri legate de o zonă de competenţă de care eu m-am ocupat”, a afirmat Bica.