Alina Bica se bucură pentru eliberarea Elenei Udrea: Arestul preventiv reprezintă o îngrădire a unor drepturi

Alina Bica se bucură pentru că Elena Udrea a scăpat de arestarea preventivă. Fosta şefă DIICOT a spus că este prietenă cu Elena Udrea şi că o susţine, însă, nu o va vizita la domiciliu. Alina Bica a cerut, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, revocarea arestului la domiciliu.

08 mai 2015, 12:03
Alina Bica se bucură pentru eliberarea Elenei Udrea: Arestul preventiv reprezintă o îngrădire a unor drepturi

Mă bucur că Elena Udrea a fost plasată la domiciliu. Orice persoană trebuie să se poată apăra, ori în condiţiile unui arest… Arestul preventiv reprezintă o îngrădire a unor drepturi şi chiar apreciez măsurile şi jurisprudenţa„, a declarat Alina Bica.

Aceasta a mărturisit că este prietenă cu Elena Udrea, însă nu o va suna şi nu o va vizita la domiciliu. „Nu am sunat-o pe Elena Udrea şi nici nu intenţionez. Ştie foarte bine ce are de făcut. Ştie ce fel de om sunt şi nu este cazul să-mi exprim lucrurile în public„, a precizat Alina Bica.

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, face demersuri să scape de arestul la domiciliu. Judecată pentru corupţie alături de Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, Alina Bica a ajuns, vineri, la Înalta Curte cu o nouă cerere. În acest sens, fosta şefă DIICOT are şi un as în mânecă: decizia de joi a Curţii Constituţionale, prin care s-a stabilit că arestul la domiciliu încalcă legea pentru că nu are o durată limitată.

În luna aprilie, judecătorii ÎCCJ au decis că inculpaților Alina Bica și Dorin Cocoș le poate fi înlocuită măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu.

Direcția Națională Anticorupție a trimis în instanță pe 26 februarie 2015 dosarul „Bica 2”. Inculpați în dosar sunt Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș, fostul ministru Adriean Videanu, Ionuț Florentin Mihăilescu (fost consilier al Alinei Bica). În acest dosar, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Elena Udrea a fost eliberată, joi, din Penitenciarul Târgşor. Aceasta va fi judecată în stare de arest la domiciliu în dosarul „Gala Bute”. Decizia a fost luată de un complet de la ICCJ şi este definitivă. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru Rudel Obreja şi Tudor Breazu, complici ai Elenei Udrea în dosar.