Alina Bica şi Horia Simu, trimişi în judecată de DNA în stare de arest preventiv

Publicat: Vineri, 25 Septembrie 2015 15:00 // Actualizat: Vineri, 25 Septembrie 2015 16:36 // Sursa: romaniatv.net

ProcuroriI DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a Alina Bica, la data faptelor şefă DIICOT pentru luare de mită şi participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. Totodată, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Horia Simu, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată şi a lui Pop Şerban, în stare de arest preventiv, fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Citeşte şi: Udrea rămâne sub control judiciar. Judecătorii nu îi permit să părăsească ţara fără acordul instanţei

Potrivit rechizitoriului procurorilor, "în cursul anului 2014, inculpatul Pop Șerban a primit de la inculpatul Simu Horia, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (cash și sub forma a două contracte de consultanță judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela în calitate de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunțător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Șerban.

Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranșe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Șerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menționat mai sus.

În schimbul banilor primiți, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate în cauză a acționat fără vinovăție), în scopul pronunțării unei soluții de clasare în dosarul în care se desfășurau acte de urmărire penală față de inculpatul Simu Horia, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Pop Șerban și Bica Alina Mihaela.

De asemenea, a fost instituită poprirea asupra conturilor deținute de acești doi inculpați.

Citeşte şi: Confruntare la DNA. Alina Bica, pusă faţă în faţă cu fostul consilier Ionuţ Mihăilescu

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză", se arată în motivarea procurorilor DNA.
loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 sep 23:42
Răspunde | Votează email 0 email
Mirela
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. Cautam, in toate localitatile , persoane serioase care vor sa castige bani in regim de colaborare. Asiguram: contract de comision, instruire gratuita, asistenta pas cu pas in desfasurarea activitatii. Cerinte: calculator, conexiune la internet, circa doua ore libere zilnic. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]
25 sep 16:22
...Bica, pusă faţă în faţă cu fostul consilier Ionuţ Mihăilescu Source Article from http://www.romaniatv.net/alina-bica-si-horia-simu–trimisi-in-judecata-de-dna-in-stare-de-arest_246767.htmlAlina Bica şi Horia Simu, trimişi în judecată de DNA în stare de arest...
25 sep 15:12
...pentru luare de mită şi participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
25 sep 15:09
...pentru luare de mită şi participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H