Alina Dumitru, despre mental coaching. „O accidentare înainte de competiție mă mobiliza și mai tare” VIDEO

Alina Dumitru, singura campioană olimpică la judo a României, a declarat că o accidentare înainte de o competiție importantă o mobiliza și mai tare! Sportiva are în palmares două mdalii olimpice (un aur şi un argint), trei medalii mondiale (toate de bronz) şi 10 europene (opt de aur şi două de bronz).

05 feb. 2023, 12:10
Alina Dumitru, despre mental coaching. „O accidentare înainte de competiție mă mobiliza și mai tare” VIDEO

„Pentru mine o accidentare sau poate o durere înainte de o competiție importantă mă mobiliza mai tare. Îmi aduc aminte când antrenorul îmi spunea: Alina, mergem la Campionatul European, nu te doare nimic? Asta nu e bine. Pentru că știa că atunci când ceva mă doare, mă mobilizez altfel”, a spus Alina Dumitru la podcast-ul Business Philosophy, conform sportm.ro.

Sportiva a mai adăugat că avut astfel de situații extreme la JO de la Londra 2012, unde a cucerit argintul, și la CM de juniori, unde a câștigat aurul: „Chiar dacă a fost ca la JO de la la Londra unde eram accidentată la mâna care îmi țineam adversara, tot am reușit să mă mobilizez și să înving. Cea mai gravă accidentare pe care am avut-o, dar m-am mobilizat și am câștigat, a fost cea de la JO Londra. Unde am avut rupt mușchiul de la mână drepată 2 cm. Nici nu mai știu cum am putut să strâng pumnul. Și în finala de la CM de la juniori, unde aveam fracturat degetul mare de la mâna dreaptă”.

Alina Dumitru este o judoka română, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la categoria 48 kg, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale. Pe 9 august 2008, devenea prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, învingând-o în semifinală pe dubla campioană olimpică en-titre Ryoko Tani (Japonia) și, în finală, pe Yanet Bermoy (Cuba) prin waza-ari și ippon, în doar 80 de secunde. În aprilie 2018, Alina Dumitru a fost înaintată la gradul de locotenent-colonel prin ordin al ministrului Ministerului Apărării Naționale.