Alina Gorghiu, anunţ ferm după ce BPR a amânat votul pe moţiunea de cenzură: Alianța dintre PNL și PSD nu există!

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au pus citirea moţiunii de cenzură în ședina de joi, de la ora 16.00.

09 sept. 2021, 11:58
Alina Gorghiu, anunţ ferm după ce BPR a amânat votul pe moţiunea de cenzură: Alianța dintre PNL și PSD nu există!

Alina Gorghiu, anunţ ferm. Dezbatereaşi votarea vor fi însă după decizia CCR. Senatoarea Alina Gorghiu spune că decizia e una perfect legală.

Alina Gorghiu, anunţ ferm după ce BPR a amânat votul pe moţiunea de cenzură: Alianța dintre PNL și PSD nu există!

„BPR a aprobat citirea moțiunii toxice depuse de USR-AUR. A urmat o propunere ca dezbaterea și votul pe moțiune să aibă loc după ce CCR se va fi pronunțat pe moțiune. Argumentul este că e anormal să supui la dezbatere o moțiune care să ducă la căderea unui guvern, și mai apoi CCR să spună că moțiunea nu era legală. Cred că deciziile BPR câtă vreme sunt constituționale nu văd de ce să existe precedent. Propunerea colegului de la UDMR a fost susținută de colegii mei”. a spus Gorghiu care nu a putut explica pe ce bază legală se întemeiază decizia. Dacă ar fi adevărat, ar fi foarte grav. Este o declarație făcută de colegii din USR și AUR pentru a ascunde alianța lor”, a spus Gorghiu despre o alianță între PSD și PNL.

Citeşte şi: Un medic renumit atrage atenţia. Motivul pentru care tinerii mor inexplicabil de COVID: Dacă ai acest tip de anomalie imună, te „sinucizi“
 

În cadrul Ședinței a Birourilor Permanente Reunite s-a votat amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR până în momentul în care se va pronunța Curtea Constituțională pe conflictul constituțional invocat de Guvern, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Astăzi o majoritate din BPR a decis amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură, utilizând ca temei conflictul juridic de natură constituţională declanşat de Guvernul României, prin premierul Florin Cîţu.

Poziţia mea a fost foarte clară şi foarte lipede. Am fost prezent şi nu am votat această propunere. Nu pentru că vreau să se voteze mai repede, ci pentru că această decizie e profund neconstituţională. Dacă cineva ar fi avut răbdare, colegii mei să-şi aducă aminte de anul 2020. Ar fi ştiut că invocarea conflictului juridic de natura constituţională între Guvern şi Parlament nu poate opri moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Alina Gorghiu face jocurile pentru Florin Cîţu. „Nu avem timp de jocuri pentru copii răsfățați sau interesați exclusiv de calculul alegerilor interne”