Alina Gorghiu cere PSD să accepte o lege de RESPINGERE a ordonanţei traseiştilor VIDEO

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, cere PSD să accepte, în termen de 15 zile, o lege de respingere a ordonanţei traseiştilor, astfel încât aceasta să prevadă pierderea mandatelor de către aleşii locali care au schimbat partidul, în conformitate cu decizia CCR.

21 ian. 2015, 12:25
Alina Gorghiu cere PSD să accepte o lege de RESPINGERE a ordonanţei traseiştilor VIDEO

Alina Gorghiu a arătat că pierderea mandatelor aleșilor traseiști este singura soluție, însă a precizat că nu este exclus „ca PSD să uite că voința electoratului din România este mai presus de orice dorință de a câștiga alegeri a lui Ponta sau oricum l-am numi pe cel care face această abatere de la Constituție”.

„Am decis să-i cerem PSD-ului să accepte ca, în termen de 15 zile, să accepte o lege de respingere privind Ordonanţa 55 din 2014, pentru a vedea care e adevărul politic, pentru ca traseiştii politici să-şi piardă mandatele. Nu m-ar mira ca PSD să uite de voinţa electoratului. 

Data de 16 februarie este ultima zi pe care PNL o acceptă pentru a finaliza Legea de repingere. Ca atare, îi invit pe toți colegii parlamentari care au înțeles că au încălcat Constituția atunci când au acceptat traseismul să vină să voteze alături de noi această lege de respingere”, a declarat Gorghiu într-o conferinţă de presă, susţinută alături de Vasile Blaga.

Cum traduce PNL decizia CCR: Consilierii îşi pierd mandatele. Primarii şi şefii CJ, la mâna Parlamentului

Gorghiu a scris, ulterior, pe Facebook, că  PNL cere să fie votată legea de respingere urgentă în Parlament a OUG 55/2014 și consideră că acest lucru trebuie realizat în cel mult 15 zile de la începerea sesiunii, perioadă rezonabilă pentru parcurgerea tuturor procedurilor parlamentare.
 
PNL consideră că legea de respingere a OUG 55/2014 trebuie să reglementeze efectele, în sensul pierderii mandatelor consilierilor, primarilor și președinților de consilii județene migratori. Facem un apel la parlamentarii din majoritatea actuală să nu tolereze abuzul confirmat al Premierului și să susțină o astfel de formă a legii. Știm cu toții că OUG 55/2014 a fost dată pentru a-i crea un avantaj electoral direct candidatului Victor Ponta în alegerile prezidențiale, precum și pentru a permite PSD să-și construiască în mod total abuziv majorități în unele consilii locale și județene.
404 primari au migrat la PSD în anotimpul traseismului de urgență. Nu ne dorim decât reintrarea în normalitate. Normală ar fi și demisia domnului Victor Ponta, dar nu ne facem iluzii că se va întâmpla, chiar dacă în motivarea sa Curtea arată explicit că a încălcat art.1 alin.(3) şi (5) din Constituţie, adică acele articole care statuează statul de drept şi obligativitatea respectării Constituţiei, a supremației sale şi a legilor. De asemenea, CCR constată că Guvernul Ponta a deturnat voința electoratului prin adoptarea OUG 55/2014.
 
Deturnarea voinței electoratului precum și încălcarea statului de drept sunt acțiuni de natură totalitară, care vor face parte din CV-ul politic al PSD și al lui Victor Ponta, pentru tot restul activității politice.
PNL consideră că astfel de abuzuri nu trebuie să mai aibă loc niciodată în România, iar voința electoratului nu trebuie să mai fie deturnată vreodată”, susţine Gorghiu.