Alina Gorghiu, către senatorii PSD: Le cer să aibă decenţa de a nu împiedica ancheta în cazul Titus Corlăţean

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, le cere senatorilor PSD să nu împiedice prin vot începerea urmăririi penale a lui Titus Corlăţean în dosarul Diaspora. Fostul ministru de Externe este acuzat că la alegerile prezidenţiale din 2014 a împiedicat votul la secţiile din diaspora, în încercarea de a-l favoriza pe candidatul Victor Ponta.

16 mai 2016, 09:48
Alina Gorghiu, către senatorii PSD: Le cer să aibă decenţa de a nu împiedica ancheta în cazul Titus Corlăţean

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a postat pe Facebook un mesaj adresat PSD, prin care îndeamnă să nu împiedice prin vot urmărirea penală în cazul Titus Corlăţean, acuzat de DNA pentru împiedicarea votului în diaspora la alegerile din 2014.

„În 2014, foarte mulți români din diaspora au fost împiedicați să voteze. Cei care au dorit să-și exercite acest drept au suportat ore în șir de așteptat, în ploaie, la cozile umilinței. Aparatul de stat al PSD a călcat democrația în picioare ca să-și scoată candidatul câștigător. Românii din diaspora, dar și noi cei din țară, așteptăm un deznodământ al anchetei în acest caz. E bine că se întâmplă totuși ceva, fie și la un an și jumătate de la cea mai gravă încălcare a drepturilor electorale petrecută în România ultimilor ani.

Îngrădirea drepturilor cetățenilor a fost dintotdeauna specialitatea PSD. Le cer să aibă decența de a nu împiedica această anchetă printr-un vot împotriva urmăririi penale. E momentul să plece capul în pământ, să-și recunoască abuzul și să le ceară scuze românilor. Asta pentru că votul nu e o lozincă!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în Dosarul Diaspora privind votul de la alegeriole prezidenţiale din 2014. Dosarul întocmit de procurori are 19 volume.