Alina Gorghiu cere sprijinul societăţii civile să arate într-o săptămână cât de abuzivă este „Legea defăimării sociale”

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu cere sprijinul societăţii civile pentru a arăta "cât de abuzivă" este "legea defăimării sociale" propusă de Liviu Dragnea. Liderul PNL crede că are la dispoziţie o săptămână până la discutarea acestei iniţiative legislative.

11 feb. 2016, 12:48
Alina Gorghiu cere sprijinul societăţii civile să arate într-o săptămână cât de abuzivă este „Legea defăimării sociale”

„Miercuri s-a încercat supunerea la vot a acestei legi pentru cenzură şi din fericire, iar parlamentarii PNL din Camera Deputaţilor au reuşit să blocheze preţ de o săptămână votarea acestei legi, însă, chiar vreau să cer sprijinul societăţii civile. Avem împreună la îndemână in interval de timp de o săptămână pentru a arătat tuturor cât de abuzivă este această iniţiativă legislativă.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, cel mai înjurat politician pe Facebook. Legea Defăimării i-a adus peste 4.000 de comentarii negative

Am văzut şi tentativele de mistificare a sensului legii. Ne povesteşte dl. Dragnea de toleranţă. Este mai nou apostolul toleranţei în România, lucru pe care nu-l mai crede nimeni. Însă vreau să vă spun că sistemul democratic din România, aşa cum îl vede dl. Dragnea, este unul care înseamnă blocarea liberei exprimări, blocarea dreptului de vot şi alte privaţiuni care sunt specifice tuturor celor care au procedat la conducerea PSD în poziţia dlui Dragnea. Vom vota miercuri împotrivă”, a spus Gorghiu, conform Agerpres.

Citeşte şi:  Alina Gorghiu: Vom ataca în contencios administrativ Hotărârea Guvernului privind alegerile locale

Ea a precizat că în cazul în care PSD totuşi va propune adoptarea acestei legi, PNL va vota împotrivă şi o va ataca la Curtea Constituţională.

„În condiţiile în care PSD se încăpăţânează, în ciuda unei stări de spirit naţionale, să treacă această lege, vom ataca la Curtea Constituţională. Sunt cel puţin zeci de argumente de natură juridică pentru a putea ataca legea şi a avea sorţi de izbândă”, a precizat Gorghiu.