Alina Gorghiu: Cerem organizarea de alegeri anticipate

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că partidul pe care îl reprezintă solicită în continuare organizarea de alegeri anticipate.

05 nov. 2015, 09:42
Alina Gorghiu: Cerem organizarea de alegeri anticipate

Alina Gorghiu a precizat că PNL nu va propune la consultările de la Cotroceni niciun nume de premier.

„Mandatul cu care PNL merge la consultări astăzi este acela de a solicita organizarea de alegeri anticipate. Sper ca PSD să reevalueze această poziţionare (…) Mesajul de alegeri anticipate se suprapune cu nevoia de a avea un Parlament mai curat, o clasa politcă reformată, o structură parlamentară mult mai suplă care să facă mai eficientă activitatea legislativă. Blocarea alegerilor anticipate sub diverse pretexte de către PSD ar însemna faptul că se refuză schimbarea pe care societatea românească o cere. Cerem dizolvarea Parlamentului şi organizarrea de alegeri anticipate în cel mai scurt timp posibil. Credem că actuala coaliţie nu mai are nico legitimitate să conducă România nici cu Victor Ponta în frunte, nici cu altcineva în frunte”, a declarat Alina Gorghiu.

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări pentru formarea noului guvern. Acestea vor avea loc joi și vineri. Primul partid chemat la negocieri este PSD,  joi de la ora 15.00, urmat de PNL, de la ora 17.00.

Iohannis cheamă joi partidele la CONSULTĂRI pentru numirea unui nou premier. Care este programul ÎNTÂLNIRILOR

PNL a cerut şi miercuri organizarea alegerilor anticipate şi a chemat partidele la discuţii. Soluţia propusă de PNL este respinsă însă de liderii actualei coaliţii. Liviu Dragnea a anunţat că PSD nu vrea alegeri anticipate, cum a propus PNL, pentru că acest lucru ar însemna instabilitate pentru următoarele luni, el afirmând că aşteaptă să fie chemaţi la consultări de preşedinte pentru a-i face acestuia o propunere de premier care să aibă susţinere în Parlament. El a mai spus că actuala coaliţie are în continuare majoritate în Parlament şi că PSD vrea în continuare să îşi asume guvernarea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că l-a desemnat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, drept premier interimar, după ce Victor Ponta şi-a depus, miercuri, mandatul, la presiunea străzii.

Klaus Iohannis l-a desemnat PREMIER INTERIMAR pe Sorin Cîmpeanu