Alina Gorghiu: Competiţia întotdeauna este benefică şi naște echipe puternice

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat joi, la Timișoara, că PNL este într-un proces de alegeri interne, care ''să schimbe imaginea partidului și să-l facă să se concentreze pe teme care sunt importante pentru electoratul liberal'', susținând că agreează o competiție între mai mulți candidați cu expertiză, din care PNL va ieși mai întărit.

16 mart. 2017, 14:23
Alina Gorghiu: Competiţia întotdeauna este benefică şi naște echipe puternice

”PNL este într-un proces care abia a demarat, pentru alegeri, care să schimbe imaginea partidului și să-l facă să se concentreze pe teme care sunt importante pentru electoratul nostru. În PNL, în momentul acesta, sunt cele două candidaturi, ale lui Ludovic Orban și Cătălin Predoiu. Nu exclud alte candidaturi (…). Nu știu de o altă candidatură până acum, dar cred că genul de candidați ca Bolojan, Bușoi, Săftoiu, Hava, Flutur sunt oportune, ar deschide partidul, ar ajuta la rivirimentul acestuia și cred că ar fi oameni care să împrospăteze mesajul PNL. Așa că-i aștept pe toți cei menționați să se decidă dacă vor sau nu să se implice în candidaturile pentru conducerea PNL”, a afirmat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Gorghiu a spus, referitor la filiala Timiș a PNL, unde există competiție pentru câștigarea șefiei, că speră ca, după o perioadă ”nu prea fastă”, competiția să creeze echipe puternice.

”Îmi doresc să existe competiție. A fost o perioadă nu prea fastă pentru PNL Timiș, dar competiția întotdeauna este benefică și naște echipe puternice”, a spus Gorghiu.

Gorghiu are convingerea că, la nivelul PNL Timiș, cele două candidaturi vor naște o competiție puternică, fără resentimente, care va da cea mai bună formulă pentru Biroul Politic Județean, unde este nevoie de oameni cu foarte multă expertiză. ‘Voi fi alături de ei, indiferent care va fi câștigătorul”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că, în ceea ce privește conducerea națională, nu are preferințe pentru anumite persoane la șefia filialei și că va avea o preferință certă ”pentru acel proiect care să coaguleze echipa PNL Timiș”.

”Se aplică același principiu și la nivel național. Nu mă interesează numele persoanei, cred că ambii candidați, și la nivel județean, și la nivel național, sunt oameni de caracter, care au o rețetă de succes în spate. Mă interesează moțiunea, proiectul pe care-l propune PNL-ului, care este viziunea pe următorii patru ani a acelui candidat. Mă interesează cel mai mult echipa, întrucât suntem în era politică în care PNL va renaște unei formule colegiale, nu unui lider”, a detaliat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL a mai remarcat faptul că cei care nu vor înțelege că nu într-un nume sau în două stă succesul viitor al PNL, atunci ”nu va fi un pas înainte”, iar ”persoana respectivă va fi izolată”.

Până în prezent, la nivel județean și-au anunțat candidaturile pentru șefia PNL Timiș actualul președinte, Nicolae Robu, și primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica.