Alina Gorghiu, despre votul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: Un semnal prost dat de PSD şi AUR

PSD şi AUR au dat un semnal prost în Senat prin faptul că au respins propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat, spune Alina Gorghiu, senator PNL.

27 oct. 2021, 19:36
Alina Gorghiu, despre votul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: Un semnal prost dat de PSD şi AUR

PSD şi AUR au dat un semnal prost în Senat prin faptul că au respins propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat, spune Alina Gorghiu, senator PNL.

Alina Gorghiu a subliniat faptul că această măsură are scopul protejării sănătăţii şi vieţii românilor.

„Un semnal prost dat de PSD şi AUR, azi, în Senatul României! Nu mă interesează să fiu simpatică sau populară. Astăzi, cu atât mai puţin. Sunt coiniţiator al proiectului privind stabilirea unor măsuri sanitare pentru protejarea sănătăţii publice pe perioada stării de alertă. Pentru că eu cred că fiecare are obligaţia să se vaccineze. Indiferent că lucrează în sistem public sau privat. Spun asta plecând de la o statistică clară. Analiză Reuters: În octombrie, un român a murit de COVID-19 la fiecare 5 minute. Şi nu avem cum să nu observăm că, din numărul total al deceselor provocate de COVID-19, peste 90% sunt persoane nevaccinate”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook.

Senatoarea PNL a mai spus că trebuie să fie luate acţiuni imediate pentru a fi stopată evoluţia pandemiei.

„Statististicile nu rezolvă nimic. Trebuie acţionat pentru a stopa rapid evoluţia pandemiei. Şi asta implică măsuri şi pentru categorii socio-profesionale cu grad ridicat de expunere la acest virus, dar şi cu risc major de transmisabilitate. Medici, personal medical, personal ISU, angajaţi din instituţiile publice (cu excepţia celor din autorităţile şi instituţiile din cadrul autorităţii judecătoreşti), personalul unităţilor de asistenţă medical profilactică şi curativă, persoane care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale şi de medicamente. Dar şi parlamentarii şi cei care lucrează în firme private cu mai mult de 50 de angajaţi, operatori economici etc. Dacă ei se infectează, sunt consecinţe grave pe mai multe paliere. Pentru a le evita, este nevoie de această lege”, a explicat ea.

Citeşte şi USR dă asigurări: Obligativitatea certificatului verde va trece la Camera Deputaților

Gorghiu a mai spus că „dreptul la muncă nu este absolut, dar sănătatea publică este prioritate”.

„Iar rolul primordial al acestui proiect este protejarea sănătăţii şi a vieţii românilor. Scopul este încurajarea salariaţilor cu risc mare de îmbolnăvire, dar şi de a transmite mai departe virusul, de a se vaccina. De aceea, suspendarea şi încetarea de drept a contractului de muncă, cu termenele precizate în proiect, reprezintă soluţii pentru a asigura sănătatea publică. Sunt vremuri în care oamenii politici trebuie să fie curajoşi, să adopte măsuri necesare, nu să aştepte bezele de la unii şi de la alţii. Sper ca, la Camera Deputaţilor, să fie votată această lege”, a conchis Gorghiu.

Senatul a respins, în plenul de miercuri, propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat. Proiectul a fost respins cu 67 de voturi „pentru” şi 60 „împotrivă”. Fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. La şedinţă, PNL, UDMR şi USR au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce PSD şi AUR au votat împotrivă.

Citeşte şi Solicitare către Guvern! ”Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații din România”. Anunțul făcut de Cartel Alfa: Legea trebuie să se aplice tuturor


loading...