Alina Gorghiu: Din păcate, la momentul acesta nu există o concluzie pe comasarea alegerilor

Românii vor avea parte de multe vizite la cabinele de vot, deoarece PNL şi PSD nu se înţeleg cu privire la comasarea unor alegeri.

15 mai 2023, 18:17
Alina Gorghiu: Din păcate, la momentul acesta nu există o concluzie pe comasarea alegerilor

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni că, din păcate, la momentul acesta nu există o concluzie pe subiectul comasării alegerilor dar că PNL va face această discuţie în coaliţie, cât mai e posibil. Încă mai este timp, a mai spus ea, precizând că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare ar trebui să fie tranşat subiectul comasării.

Premierul Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Căutăm soluții. Peste două treimi dintre români sunt de acord”

”Din păcate, la momentul acesta nu există o concluzie pe subiectul comasării alegerilor. (..) PNL va face această discuţie în coaliţie, cât mai e posibil. Consensul este obligatoriu, pe absolut orice subiect, de la rotativă, la comasare, de la program de guvernare la eficientizarea structurii administrative. Dacă nu vom obţine consens, lucrurile nu pot fi făcute în cadrul coaliţiei guvernamentale”, a spus Alina Gorghiu.

Trei posibile scenarii pentru comasarea alegerilor. Ciucă: ”Am rugat specialiştii din partid să caute soluţii”
Alina Gorghiu a precizat că ”încă mai este timp”. ”Opinia mea este că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare ar trebui să fie tranşat subiectul comasării. Că e albă, că e neagră, românii trebuie să ştie. Noi ne-am spus punctul de vedere, sunt foarte multe argumente pro comasare, nu este niciun argument raţional ca să nu ajungi la o astfel de concluzie”, a arătat Alina Gorghiu.