Alina Gorghiu, după adoptarea Codului Fiscal: Am şi un motiv de TRISTEŢE. Victor Ponta nici măcar nu a votat

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, după adoptarea Codului Fiscal în Camera Deputaţilor, că premeirul Victor Ponta, deşi s-a "fălit" cu noul Cod, nu a venit nici măcar să voteze. 

03 sept. 2015, 10:43
Alina Gorghiu, după adoptarea Codului Fiscal: Am şi un motiv de TRISTEŢE. Victor Ponta nici măcar nu a votat

Alina Gorghiu a spus că este „un moment de multumire pentru PNL ca s-a votat Codul fiscal”, acesta fiind rezultatul unor consultari care „s-au făcut la iniţiativa PNL şi care au dat roade”.

„Am si un motiv de tristete: faptul că  primul ministru, după ce s-a fălit atât cu Codul fiscal pe care partidele s-au aplecat cu atenţie, nici macar nu a votat. Dar nu e o surpriză. Am mai avut un moment de genul acestuia, cel în care s-a votat dublarea alocatiei pentru copii, cu care iar s-a lăudat primul ministru. Nu e nicio problema ca primul ministru nu crede in acest Cod fiscal”, a spus Gorghiu. 

Pe de altă parte, Gorghiu a precizat că, la prima şedinţă a Biroului Politic al PNL, va propune desemnarea reprezentatilor în echipele tehnice de consultari pe celelelate 2 teme: salarizarea in sistemul bugetar şi absorbtia de fonduri.

Am discutat cu preşedintele PSD Liviu Dragnea despre nevoia de reforma a Parlamentului.  Este singura institutie anchilozata, nereformată de 25 de ani. Părerea dvs este una jalnică despre Parlament, a electoratului la fel, este supradimensionat, este ineficient. Sunt multe lucruri care trebuie reparate, reconstruite, consolidate pentru a avea Parlamentul o imagine cum trebuie”, a spus Gorghiu

Întrebată care e cea mai mare problemă a Parlamentului, Gorghiu a evidențiat necorelarea dintre actele normative. „În acest moment ineficiența, pentru că dacă vă uitați pe cifre, pe numărul legilor pe care reușim le adoptăm, este incredibil de mic și mai avem și o problemă de coerență legislativă. Știți foarte bine că sunt zeci de mii de acte normative, foarte multe legi care, din păcate, nu sunt gândite unitar, corelate între ele. Eu sper ca săptămâna viitoare să fiu în măsură să fac publice propunerile PNL. S-a lucrat la acest proiect toată vara, este un proiect destul de amplu și o să-l aducem pe masa acelei comisii pe care dorim să o constituim împreună cu toate partidele parlamentare pentru că aceasta este o temă vitală pentru România, nu pentru opoziție sau pentru putere”.