ALINA GORGHIU este noul preşedinte al PNL. Iohannis: Votul îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma

ALINA GORGHIU îi va lua locul Klaus Iohannis la şefia PNL, aceasta fiind votată, în şedinţa Biroului Politic Naţional, preşedinte al partidului, informează România TV. Gorghiu l-a învins, la vot, pe deputatul Ludovic Orban şi va fi, alături de Vasile Blaga, co-preşedinte al marelui PNL până la Congresul din 2017.
Ionela Marcu
18 dec. 2014, 11:19
ALINA GORGHIU este noul preşedinte al PNL. Iohannis: Votul îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma

Alina Gorghiu a fost aleasă în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, devansându-l la vot pe contracandidatul său, Ludovic Orban. Alina Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban doar 27 de voturi. Susţinută de Klaus Iohannis, Gorghiu a fost sprijinită şi de seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus.

KLAUS IOHANNIS a demisionat din PNL

Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit, joi, la Palatul Parlamentului pentru a alege noul preşedinte al partidului, cel care, împreună cu Vasile Blaga, va conduce noul PNL până la Congresul din 2017.

Pentru succesiunea lui Klaus Iohannis s-au înfruntat deputaţii Alina Gorghiu, susţinută de Iohannis, şi Ludovic Orban, sprijinit de fostul lider al PNL, Crin Antonescu. Gorghiu şi-a anunţat joi seara candidatura, Teodor Atanasiu retrăgându-se din cursă în favoarea ei.

În debutul şedinţei, preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL.

„Astăzi, în faţa colegelor şi colegilor, mi-am anunţat demisia din PNL şi din toate funcţiile deţinute în partid pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. În cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul preşedinte al PNL, al vechiului PNL, copreşedintele noului PNL, în persoana doamnei Alina Gorghiu şi ţin cu această ocazie să o felicit public pentru câştigarea acestei preşedinţii”, a spus Iohannis.

El a apreciat că felul în care Biroul Politic a votat îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma.

„Felul în care Biroul Politic a acţionat, felul în care a votat îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politică în România pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor oamenilor care ne votează şi care ne pun în aceste poziţii publice”, a adăugat el.

Klaus Iohannis, IRONIC cu Ludovic Orban: Să-l lăsăm pe Ludovic să-şi facă numărul

Klaus Iohannis urmează să depună duminică jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al Românei, într-o şedinţă solemnă a Parlamentului.

Alina Gorghiu s-a născut la 16 septembrie 1978. Absolventă a Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” (1997-2001); licență în științe juridice, specializarea Științe Juridice și Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

Între 2002 și 2003 a urmat studii postuniversitare în domeniul ”Științe Penale — Criminologie”, în cadrul Universității București, Facultatea de Drept. În 2008 obține o nouă licență din partea Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative, Universitatea Pitești.

În 2007 a obținut un master în ”Comunicare și Relații Publice”, Facultatea de Comunicare și Relații Publice ”David Ogilvy”. În același an, a urmat un curs de inițiere în profesia de mediator, organizat de Consiliul Baroului București și Centrul de Mediere și Arbitraj București.

În iunie 2011 a urmat programul ”Public Leaders in Southeast Europe” la Harvard University.

Din 2012 este doctor în drept, specializarea drept penal, în cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași.

Și-a început activitatea profesională ca avocat stagiar, colaborator (2002-2004), apoi consilier local în cadrul Consiliul Local al Sectorului 5 București (2004-2008), asociat în cadrul ”Gorghiu, Pop și Asociații — Societate Civilă de Avocați” (2005-2012), consilier al președintelui AVAS (2007-2008), mediator autorizat și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (2008—prezent), practician în insolvență (2009 — prezent), suspendat la 9 decembrie 2010.

Lector la Facultatea de Științe Sociale și Politice din cadrul Universității ”Titu Maiorescu” (2010-2011), lector universitar la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”, Catedra de Administrație Publică (2010 — suspendat la 30 ianuarie 2014).

Din 2013 este avocat titular al Cabinetului Individual de Avocat ”Gorghiu Alina-Ștefania”.

La alegerile parlamentare din 2008 a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 42 București, colegiul uninominal nr. 22, din partea PNL.

Până în mai 2010 a fost vicepreședinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, iar din mai 2010 până în decembrie 2012 a fost secretar al Comisiei Juridice, de disciplină și imunități. În perioada septembrie 2012 — decembrie 2012 a fost vicepreședinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

În urma alegerilor din 9 decembrie 2012 a obținut un nou mandat de deputat în Colegiul uninominal nr. 22 din București, pe listele USL (PNL). Până în aprilie 2013 a fost membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, iar din martie 2013, este membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. A fost vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal (februarie 2014-septembrie 2014). Din mai 2012 este secretarul Comisiei juridice, de disciplină și imunități, subcomisia pentru monitorizarea executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

La Congresul Extraordinar din 28-29 iunie 2014, a fost aleasă vicepreședintele al PNL, iar la 7 iulie 2014 a fost desemnată purtător de cuvânt al partidului de către Biroul Politic Național. De asemenea, a fost purtătorul de cuvânt al campaniei electorale prezidențiale a lui Klaus Iohannis.

La 17 decembrie 2014, în cadrul unei reuniuni a Partidului Național Liberal, care a avut loc la București, Alina Gorghiu a fost propusă să candideze pentru conducerea partidului, potrivit unei declarații a prim-vicepreședintelui formațiunii, Teodor Atanasiu.

Este autor coordonator al volumului ”Medierea — Oxigen pentru Afaceri” (2011); autor unic al volumului ”Infracțiuni Contra Drepturilor Electorale” (2012); coautor al volumului ”Medierea Conflictelor” (2013) și autor coordonator al Volumului ”Medierea — Oxigen pentru O Societate Modernă” (2013).

Vorbește limbile engleză și franceză.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Spania. Un bărbat și-a ucis soția româncă și pe fiul ei, după o ceartă în familie. Un muncitor român a privit toată scena
Bzi.ro
Ce îi reproșează Radu Bănică tatălui său! „Nu a dat niciun telefon!”
Fanatik.ro
LIVE / Ultima oră. Rezultatele parţiale oficiale BEC la alegerile europarlamentare 2024. Procentele PSD PNL, AUR, USR și Forța Dreptei şi REPER
Capital.ro
Taxa obligatorie pentru toată România. Nici nu îți dai seama când o plătești
Playtech.ro
BOMBĂ! Inna, goală PUȘCĂ pe plajă. Artista a renunțat la inhibiții în vacanță
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Care este greseala care le aduce amenzi de mii de lei
Adevarul
Dezvăluire incendiară: Avionul minune al lui Putin, doborât de ucraineni cu un sistem american Patriot. SUA au confirmat
Spynews
Cum să îți speli prosoapele de plajă corect. Așa vei scăpa de reziduri, bacterii și de mirosurile neplăcute
Spynews
O fetiță de 6 ani a fost omorâtă, după ce s-a rupt o bucată dintr-o rachetă de badminton. Incidentul s-a produs sub privirile părinților: ”A intrat în craniul...”
Evz.ro
Bacalaureat 2024. Ultimele informații pentru candidați
Impact.ro
Poza INDECENTĂ care a scăpat pe net cu soția lui Nicușor Dan. Ipostază ȘOC, nu se aștepta nimeni
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Bogdan, polițistul din Brăila care a murit carbonizat
Cancan.ro
Cât a mers darul la nunta lui Răzvan Simion? Suma e ameţitoare, meniu de fine dining şi preparate speciale
Playsport.ro
INCREDIBIL! Borcea și Pelinel, cum n-au mai fost surprinși niciodată! Cum au venit la Petrecerea Țigănească
kanald.ro
Ei sunt polițișții care nu au ținut cont de pericol atunci când a venit vorba de salvarea unei bătrâne din flăcări. Faptele bune nu s-au oprit aici: „Se interesează despre starea copilului”
Capital.ro
Maghiarii au cucerit Transilvania! VICTORIE imensă. Nu s-a mai pomenit așa ceva
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
Tatăl patronului stației GPL care a explodat la Crevedia, reales primar la Caracal. Procentul uluitor pe care l-a obținut Ion Doldurea
substantial.ro
Președintele AEP solicită măsuri pentru a asigura continuitatea procesului electoral
MediaFlux
Răsturnare de situație privind intrarea totală a României în Schengen! Adevăratul motiv pentru blocajul țării noastre
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Cum e posibil?