Alina Gorghiu exclude „o experienţă comună stânga-dreapta” din 2016: „O coabitare cu PSD este nocivă”

PNL va trebui să câştige alegerile parlamentare în aşa fel încât să poată guverna într-o formulă care exclude PSD, a declarat, miercuri, la RFI, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

06 ian. 2016, 08:36
Alina Gorghiu exclude „o experienţă comună stânga-dreapta” din 2016: „O coabitare cu PSD este nocivă”

Întrebată dacă exclude o alianţă PNL-PSD după alegerile parlamentare din acest an, Alina Gorghiu a răspuns: „Partidul Naţional Liberal se află în opoziţie faţă de PSD, asta este certitudine. Eu ştiu că există anumite teorii, care sunt neconforme cu realitatea, că am putea să facem înţelegeri, s-au vehiculat asemenea teme.

Eu exclud o formulă de experienţă comună stânga-dreapta din 2016, exclud categoric o astfel de posibilitate. Cred că experienţa Guvernului de stânga-dreapta din 2009, dacă nu mă înşel şi alianţa politică USL au demonstrat un lucru foarte cert, că o coabitare cu PSD-ul este nocivă”.

Alina Gorghiu se arată „absolut convinsă că România are nevoie de o guvernare liberală, o guvernare de dreapta, curajoasă, reformistă, cu o viziune potrivită timpurilor pe care le trăim”.

„Va trebui să ne gândim foarte clar cum să câştigăm alegerile parlamentare şi cum să le câştigăm foarte bine, astfel încât să putem să guvernăm într-o formulă care exclude PSD-ul şi lucrul acesta va deveni realitate”, a conchis copreşedintele PNL.