Alina Gorghiu îl sfătuieşte pe Crin Antonescu să-şi revigoreze blogul VIDEO

Liberala Alina Gorghiu, recunoscută a fi unul dintre cei mai prolifici politicieni cu blog, mărturiseşte că ar vrea să-i vadă mai prezenţi în blogosferă pe colegii săi de partid, inclusiv pe cei din conducere. "E necesară o revigorare a blogului preşedintelui PNL", spune deputata pentru RTV.net.

09 ian. 2012, 08:22
Alina Gorghiu îl sfătuieşte pe Crin Antonescu să-şi revigoreze blogul VIDEO

Intrarea Alinei Gorghiu în rândul bloggerilor s-a produs cu puţin timp înainte de a candida pentru un loc de deputat, în 2008. Pe vremea aceea nu era un politician prea cunoscut. Recunoaşte că a ales să-şi facă blog pentru a comunica mai eficient cu electoratul.

De atunci, a ajuns dependentă de blogăreală şi de internet. Atât de dependentă încât, uneori obişnuieşte să-şi verifice blogul şi chiar să răspundă la comentarii în timpul serviciului, mai ales „în şedinţele lungi şi plictisitoare”.

Iar contopirea sa cu viaţa virtuală a determinat-o ca, în prezent, să-i bată la cap pe colegii săi de partid – inclusiv pe cei cu funcţiile cele mai înalte- să fie activi în blogosferă.

„Sunt foarte pisăloagă la capitolul ăsta”, spune Gorghiu.

„Îmi pare rău că Mihai Voicu (vicepreşedinte PNL, n.r.), care era unul din bloggerii extrem de citiţi de public n-a mai scris din martie şi am făcut apel inclusiv pe blogul meu printr-o postare, încercând să-l conving să-şi reia textele”. (Între timp, Mihai Voicu şi-a reluat postările pe blog – n.r.).

E necesară o revigorare a blogului preşedintelui PNL şi cred că pentru asta o echipă ar trebui să se ocupe de reactualizarea blogului. Un lucru cert e că pe online Crin Antonescu stă foarte bine şi dat fiind faptul că el comunică foarte bine cu cititorii, cred că orice postare de la preşedintele PNL va fi foarte bine venită”, afirmă Alina Gorghiu.

„I-am interzis mamei să mai comenteze pe blogul meu”

De când Gorghiu şi-a făcut blog, virusul internetului a pus stăpânire nu doar pe ea, ci şi pe familia sa, mama ei comentând pe blogul deputatei de nenumărate ori.

„Da, le-am interzis să mai facă comentarii pe blogul meu. Maică-mea, care a descoperit internetul, ca orice om din generaţia ei – mai târziu decât noi – avea o perioadă în care îmi comenta atunci când nu-i plăcea o postare sau când avea o altă interpretare, sau când vedea ea o nuanţă care nu era foarte aproape de sufletul ei. Am rugat-o să nu mai facă efortul ăsta. Acum s-a liniştit, nu mai comentează pe blogul meu”.

Îi plac şi Năstase şi Cristian Preda

Gorghiu citeşte frecvent blogurile politicienilor şi spune că ar fi nefiresc ca un om politic cu blog să nu facă acest lucru. Pentru ea nu contează apartenenţa politică atunci când apreciază site-ul unui politician. Drept dovadă, îi citeşte şi pe Adrian Năstase şi pe Cristian Preda.

„Citesc extrem de des blogul lui Adrian Năstase. Are postări de substanţă. Sunt informaţii pe care mi le iau de pe blogul domniei sale pe teme de actualitate. Blogul lui Cristian Preda. N-aş spune că mă omor după comentariile sale acide la adresa partidului din care face parte, dar are analize foarte bune pe partea de legislaţie, pe sistem electoral, pe sistem politic, pe revizuirea Constituţiei, care mi-au plăcut. Şi blogul lui Victor Ponta îl citesc din când în când. E nefiresc, ca om politic să nu-ţi bagi nasul şi în alte bloguri politice. Cred că e util, măcar ca repere, să faci turul blogurilor politice, o dată pe zi, o dată la două zile”, crede liberala.