Alina Gorghiu: Îmi dau demisia dacă PNL nu va face majoritatea parlamentară VIDEO

Alina Gorghiu, preşedintele PNL, a declarat vineri că va demisiona din fruntea partidului dacă PNL nu va reuşi să formeze majoritatea parlamentară care îl va propune pe viitorul premier, după alegerile din 11 decembrie.

21 oct. 2016, 10:22
Alina Gorghiu: Îmi dau demisia dacă PNL nu va face majoritatea parlamentară VIDEO

„Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României”, a declarat vineri, la Timişoara, Alina Gorghiu. 

Alina Gorghiu a spus că a primit ”cu încântare” invitaţia de a candida pe primul loc la Senat pe listele PNL Timiş la alegerile parlamentare şi că va lua o decizie după ce va discuta cu primarii liberali din judeţ, ea adăugând că listele vor fi validate luni.

„Am primit cu foarte multă încântare invitaţia organizaţiei PNL Timiş de a candida şi sunt onorată că există această invitaţie. Sunt argumente puternice ca eu să vin în Timiş să candidez la Senat, însă există o şedinţă azi, la ora 15.30, a Biroului Politic Judeţean, unde voi discuta deschis cu toţi colegii din structură pentru a lua cea mai bună decizie privind candidaturile din Timiş. Validarea listelor care au mai rămas la nivel naţional se va face luni, atunci vom fi în măsură să vă spunem concluziile finale pe tot ce înseamnă candidaturile PNL la alegerile parlamentare”, a spus Alina Gorghiu.

Listele de candidaturi validate deja de conducerea PNL arată că pe locurile eligibile se află cu preponderenţă liderii de organizaţii judeţene, primari, consilieri judeţeni, dar şi actuali parlamentari, aflaţi chiar şi la al treilea mandat, unii dintre aceştia, precum senatorul Anca Boagiu, plecând din Capitală pentru a candida într-o organizaţie din ţară, respectiv Maramureş, potrivit News.ro.

La Bistriţa, lista de la Camera Deputaţilor este deschisă de consilierii judeţeni Robert Sighiartău – preşedinte al filialei şi Doris Moldovan. La Senat, lista PNL este dechisă de liderul Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa Ioan Turc, urmat de senatorul Dorin Dobra.

La Caras- Severin, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de deputatul Valeria Schelean, urmată de Adrian Dacica, Cristian Gâfu, Ioan Cojocariu şi Jaro Marşalic. La Senat, cap de listă este Marcel Vela. Acesta este urmat de Marius Isac, Codruţa Hamat şi Valentin Izvernari

Filiala Brăila îl propune pe primul loc la Senat pe Florin Cîrligea, consilier judeţean. La Camera Deputaţilor, pe locul 1 a fost propusă Antoaneta Ioniţă, medic de familie, iar pe locul doi, actualul deputat Vasile Varga. Preşedintele comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc se află abia pe locul trei, considerat neeligibil.

PNL Giurgiu deschide lista de la Camera Deputaţilor cu liderul filialei, Gheorghe Ştefan, urmat de Marian Măroiu, Cosmin Marciu, Mărioara Velicu. La Senat, cap de listă este Cristian Constantin Olaru, urmat de Adrian Chiran.

PNL Gorj propune ca deschiderea de listă de la Senat să fie senatorul Tudor Barbu, prim-vicepreşedinte coordonator al PNL Gorj. Acesta este urmat de primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, urmat de preşedintele PNL Motru, Severus Militaru.

PNL Hunedoara deschide lista pentru Senatul României cu Carmen Eleonora Hărău, urmată de Adrian Nicolae David. Pentru Camera Deputaţilor, PNL propune pe Lucian Heiuş, urmat de Dorin Oliviu Gligor şi Marcel Goia.

PNL Ialomiţa deschide lista de la Camera  Deputaţilor cu deputatul Tinel Gheorghe, actualul lider al organizaţiei, urmat de Aurelian Ionescu, recent venit de la ALDE. La Senat, prima pe listă este deputatul Cristina Pocora, urmată de Dragoş Soare.

PNL Maramureş a produs o surpriză, prin candidaţii propuşi la alegerile parlamentare. Astfel, la Camera Deputaţilor, locul I îl ocupă Viorica Cherecheş, din partea Coaliţiei pentru Baia Mare, mama primarului suspendat, Cătălin Cherecheş.  Pe locul 2 se află Anca Boagiu, fostul lider al PNL Sector 2, prim-vicepreşedinte al partidului. Pe locul 1 la Senat candidează Mircea Dolha, preşedinte filialei PNL Maramureş, urmat pe locul doi de Dana Oniţa Ivaşcu, preşedinte PNL Sighet.

PNL Mureş deschide lista la Senat cu Alexandru Pereş, actual senator şi vicepreşedinte al Senatului. Pe locul doi se află Dumitru Fulea, consilier judeţean în Sebeş, iar pe locul 3, Simone Albani Rochetti, tot consilier judeţean. La Camera Deputaţilor, PNL Mureş îl propune pe Florin Roman, vicepreşedinte al CJ Alba. Acesta este urmat de Corneliu Olar, primarul comunei Horea şi Claudiu Vasile Răcuci, consilier judeţean.

La Neamţ, PNL deschide lista pentru Senat cu actualul senator Eugen Ţapu-Nazare, urmat pe locul doi de Gabriela Banu. La Senat, cap de listă este liderul filialei, Mugur Cozmanciuc, urmat de primarul Romanului, Laurenţiu Leoreanu şi, pe locul trei, de deputatul Cătălin Drăguşanu, care a demisionat recent din ALDE.

PNL Olt deschide lista pentru Camera Deputaţilor  cu deputatul Gigel Ştirbu, urmat de primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, şi primarul comunei Studina, Marian Vasile. La Senat, primul pe listă este Ion Moisescu, urmat pe locul doi de Siminica Mirea, consilier judeţean.

La Suceava, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Ioan Bălan care va candida pentru al treilea mandat de deputat. Pe locul al doilea se află Angelica Fădor, primarul comunei Iacobeni. Lista pentru Senat este deschisă de Daniel Cadariu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, urmat, pe locul doi, de Steliana Miron care candidează pentru al doilea mandat de senator.

PNL Tulcea îl propune la Senat pe senatorul Octavian Motoc. La Camera Deputaţilor deschide lista liderul filialei, Vasile Gudu, urmat de George Siscu şi Dumitru Pârvulescu.

PNL Vâlcea merge la parlamentare, pe lista pentru Camera Deputaţilor, cu liderul filialei, deputatul Cristian Buican, urmat de Victor Stănculescu. La Senat, candidaţii sunt Romulus Burlacu, urmat de Victor Popescu.

PNL Teleorman propune pentru Camera Deputaţilor pe Daniela Mara Calista, consilier al premierului Dacian Cioloş. Urmează Mihai Murar, fost director al AJOFM Teleorman, iar pe locul 3 se află Mihail Cojocaru, primarul comunei Botoroaga. La Senat, Eugen Pîrvulescu, preşedintele PNL Teleorman va deschide lista de candidaţi, secondat de Maria Stoian şi Tiberiu Neamu, primarul comunei Viişoara. 

PNL Covasna propune pentru Senat pe Gheorghe Tabalai şi Constantin Pătru, iar pentru Camera Deputaţilor, pe Corina Bote, Radu Bularca, Mirela Bucur şi Anca Băilă.