Alina Gorghiu: La sfârşitul primăverii vom avea un guvern liberal la Palatul Victoria

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că sfârşitul primăverii va însemna un nou guvern liberal la Palatul Victoria, după ce actualul guvern Ponta va fi demis prin moţiune de cenzură.

13 ian. 2015, 07:01
Alina Gorghiu: La sfârşitul primăverii vom avea un guvern liberal la Palatul Victoria

„În câteva luni lucrurile astea vor fi tranşate şi vor fi tranşate printr-o moţiune de cenzură (…) Vă spun: sfârşitul primăverii înseamnă un nou guvern liberal în fruntea sau la Palatul Victoria”, a declarat preşedintele PNL, la Realitatea TV.

Liberalii speră să reuşească demiterea lui Ponta fără sprijinul preşedintelui României. „Soluţia în momentul asta este ca noi să dăm jos guvernul Ponta pentru a nu-l obliga pe preşedintele Klaus Iohannis să aibă aceste demersuri instituţionale”, a spus Alina Gorghiu.

Citeşte şi MOŢIUNEA DE CENZURĂ. Ce şanse are PNL să TRÂNTEASCĂ Guvernul Ponta în Parlament

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că nu se teme că vreun membru al coaliţiei ar putea sprijini moţiunea opoziţiei contra Guvernului şi nu crede că PNL este pregătit să preia guvernarea.

„Categoric nu îmi e teamă, dar cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute, să convingă, să aducă alături de ei încă vreo 140 de parlamentari ca să treacă moţiunea de cenzură. Eu, personal, nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a spus premierul Ponta.ţş