Alina Gorghiu: „Ludovic Orban a pierdut alegerile, trebuie să plece”

Senatorul PNL nu l-a menajat deloc marţi seară pe Ludovic orban în perspectiva alegerilor la şefia PNL din luna septembrie.

15 iun. 2021, 21:21
Alina Gorghiu: „Ludovic Orban a pierdut alegerile, trebuie să plece”

Alina Gorghiu îşi arată din nou susţineresa pentru premierul Cîţu. Lupta pentru putere în PNL nu se mai duce cu mănuşi de când cei doi lideri, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, şi-a anunţat oficial candidaturile. Tot mai mulţi „soldaţi” din tabăra actualului preşedinte se aliniază frumos în spatele noului favorit, căruia îi jură credinţă folosind cuvinte deloc frumoase la adresa lui Orban.

„Este nevoie de o schimbare a conducerii PNL. Partidul trebuie să se primenească. Principalul motiv pentru care trebuie schimbat liderul este faptul că, în decembrie anul trecut, PNL a pierdut alegerile.

Dacă vă uitați pe cifre, în 2020 am luat maxim 70.000 mai mult ca în 2016. Florin Cîțu este un personaj care a confirmat în domeniul economic, a fost în echipa care a guvernat într-o perioadă dificilă. Nu a făcut nici un secret din parteriatul cu președintele Klaus Iohannis”, a spus Alina Gorghiu marţi seară.

Rareş Bogdan reia atacurile la Orban: „Trebuia să plece atunci când am pierdut alegerile, dar PNL nu a făcut o analiză a modului cum s-a greşit”
Şi Raluca Turcan a declarat, întrebată dacă se simte vizată e afirmaţiile lui Ludovic Orban care a afirmat că ea, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău l-au părăsit la negocierile pentru formarea coaliţiei, că adevărul este cunoscut în tot partidul şi anume faptul că liderul PNL a renunţat la trei ministere importante – Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern”, a mai spus ministrul Muncii.

„Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante – Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cred că orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern. Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că  obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Florin Cîţu, sâmbătă la Sibiu.

Ludovic Orban a afirmat că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

ALEGERI PNL 2021. Raluca Turcan: „Ludovic Orban nu trebuie subestimat”

„Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban, în alocuţiunea sa, la întâlnirea de sâmbătă cu liberalii din Botoşani.


loading...