Alina Gorghiu: Ministrul Sorin Câmpeanu ar trebui să CEDEZE portofoliul Educaţiei

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că ministrul Educaţiei, Sorin Câmpreanu, ar trebuie să plece din funcţie după scandalul privind suspiciunile de fraudă la repartizarea în licee. 

14 aug. 2015, 08:36
Alina Gorghiu: Ministrul Sorin Câmpeanu ar trebui să CEDEZE portofoliul Educaţiei

Alina Gorghiu taxează „neputinţa” ministrului Educaţiei după ce au apărut suspiciuni de fraudă la repartiuzarea în licee, în patru judeţe,

„Domnul ministru Câmpeanu ar trebui să cedeze portofoliul Educației dacă nu este capabil să țină în frâu o chestiune care ar trebui să funcționeze ca un ceas – procesul de admitere a elevilor la licee – și dacă nu intenționează să promoveze meritocrația în educație.

Neputința domniei sale riscă să marcheze o generație de elevi, să revolte și să nedreptățească tineri care au făcut eforturi pentru a fi admiși la un liceu bun. De altfel, când bătăliile interne și critica opoziției sunt principala ocupație a PSD, e de așteptat ca problemele care țin de guvernare să scape de sub control fără ca nimeni să observe.”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Acuzaţii de FRAUDĂ la repartizarea în licee. Ministerul Educaţiei a trimis Corpul de Control

Sute de elevi au transferaţi, după închiderea repartizării computerizate, la licee unde media de admitere era mai mare decât cea pe care ei o obţinuseră la examen. Foarte multe cazuri au fost descoperite la Suceava, iar Corpul de Control se află în judeţ pentru a face verificări. Controlul va fi însă extins şi în judeţele Prahova, Bihor şi Brăila. Ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu a spus că cei care au dat aprobări „în afara mediului legal vor suporta consecințele”.