Alina Gorghiu: Nu am avut dialog în această perioadă nici cu Nicuşor Dan, nici cu alţi candidaţi de pe Bucureşti

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, luni, că nu ştie în ce calitate a fost chemat la DNA candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, afirmând că soarta lui Orban şi a celorlalţi liberali care ajung în atenţia DNA va fi decisă de hotărârile şi statutul PNL.

11 apr. 2016, 14:12
Alina Gorghiu: Nu am avut dialog în această perioadă nici cu Nicuşor Dan, nici cu alţi candidaţi de pe Bucureşti

„Niciodată nu am făcut nici un fel de declaraţie înainte să văd despre ce este vorba. Am vorbit cu Ludovic de dimineaţă, ştiam că va merge la DNA, nu ştie nici domnia sa pentru ce faptă este chemat, aşa că cel mai înţelept lucru pe care îl putem face este să avem puţină răbdare să iasă domnul Orban la declaraţii. Sigur le va face. Ce pot să constat este că noi niciodată nu am făcut circ pe aşa ceva, pe nici un fel de parlamentar care s-a deplasat să dea declaraţii la un organ de urmărire penală unde este invitat. De asemenea, vrea să vă spun că nu depinde de mine sau de nimeni altcineva, ci doar de statutul PNL şi de hotărârile PNL ce se va întâmpla în continuare cu oricare dintre noi care merge să dea declaraţii la DNA sau în instanţa de judecată şi aşa mai departe. Avem acel decalog al integrităţii care este foarte limpede şi foarte clar”, a afirmat copreşedintele PNL, citată de Mediafax.

Alina Gorghiu a spus că există o diferenţă de remarcat, atunci când un membru PSD merge la DNA ”este ultrapopular, o victimă, este o dramă eternă şi justiţia tocmai pe ei îi vrea loviţi şi victime”, în schimb, atunci când un liberal este chemat la DNA ”din start este foarte clar că are o problemă de corupţie”.

Întrebată cum vede faptul că în ziua în care încep înscrierile un candidat este chemat la DNA, Gorghiu a afirmat că PNL, începând cu Ludovic Orban, va respecta orice decizie va fi luată.

”Mă întrebaţi dacă mai cred în coincidenţe? Eu cred că orice decizie va fi luată sunt convinsă că PNL o să o respecte, începând cu Ludovic Orban pentru că noi nu o să găsim niciodată scuze şi pretexte în diverse coincidenţe, demersuri, pentru a merge cu capul înainte atunci când nu este cazul. Eu am mare încredere că lucrurile nu sunt forţate şi că vom vedea o declaraţie în scurtă vreme de la Ludovic care nu va ezita să dea toate detaliile mai ales ca a fost cât se poate de transparent înainte. Eu nu vreau să vă spun nici că va ieşi de acolo fără nicio calitate, nici că nu se va întâmpla nimic în continuare, depinde de decizia pe care DNA o va comunica candidatului Ludovic Orban”, a mai spus copreşedintele PNL.

Întrebată dacă imaginea candidatului Orban este afectată de faptul că a fost chemat la DNA, Gorghiu a spus că liberalii au susţinut de-a lungul timpului că vor respecta orice procedură, afirmând că nu este ”un capăt de ţară să mergi ca martor într-un dosar”.

Gorghiu a mai adăugat că ”depinde foarte mult de calitatea în care mergi, de acuzaţiile pe care ţi le fac sau nu cei de la DNA”.

”În momentul acesta nu consider că este un prejudiciu că s-a dus să dea nişte declaraţii, dar aşteptăm să vedem despre ce este vorba”, a precizat copreşedintele PNL.

Gorghiu a susţinut la solicitarea jurnaliştilor că PNL nu a menţinut un dialog cu Nicușor Dan.

”Nu am avut dialog în această perioadă nici cu Nicuşor Dan, nici cu alţi candidaţi de pe Bucureşti pentru că am spus public că cea mai bună candidatură, singura de altfel din acest moment care poate învinge PSD la Capitală este Ludovic Orban şi susţin acest lucru şi astăzi”, a subliniat ea.

Întrebată dacă PNL va alege un candidat din rândul partidului în cazul în care Ludovic Orban va fi nevoit să se retragă din cursa electorală, Gorghiu a afirmat că liberalii au suficiente resurse pentru a veni la orice primărie cu o propunere în cazul în care candidatul deja desemnat nu ar mai putea să candideze.

„(…) Nu ducem lipsă de resurse, dar nu aici trebuie să meargă discuţia noastră. Noi ni-l dorim pe Ludovic Orban”, a conchis Alina Gorghiu, precizând că PNL a fost pus în situaţia de a găsi un alt candidat la Prahova, în locul lui Volosevici, şi a făcut acest lucru.

Citeşte şi: Ludovic Orban, la DNA: Am calitatea de inculpat. Îmi retrag candidatura pentru Primăria Capitalei UPDATE