Alina Gorghiu (PNL): Membrii CNCD care au votat pentru amendarea preşedintelui, obligaţi să demisioneze după decizia instanţei

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că toţi membrii Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) care au votat pentru amendarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru folosirea termenului "penal" vor fi obligaţi să-şi dea demisia din funcţii după ce instanţa de judecată va infirma această decizie.

10 mai 2018, 15:23
Alina Gorghiu (PNL): Membrii CNCD care au votat pentru amendarea preşedintelui, obligaţi să demisioneze după decizia instanţei

„În mod cert, după ce amenda va fi infirmată de instanţa de judecată, toţi cei din Consiliul Naţional Antidiscriminare care au votat pentru această măsură politică sunt obligaţi să-şi dea demisia”, a afirmat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Ea a punctat că este foarte grav că politizarea unei instituţii duce la „politizarea unei teme valoroase precum combaterea discriminării”.

„Vorbesc concret de amenda de la CNCD aplicată preşedintelui Klaus Iohannis, care, în mod cert, aşa cum a anunţat şi Preşedinţia, va fi atacată în instanţă, pentru că nu se susţine în niciun fel. Instanţa va avea ultimul cuvânt şi nu majoritatea PSD+ALDE din CNCD. Este jenant pentru o asemenea instituţie să folosească noţiunea de combatere a discriminării sancţionând un termen ca ‘penal’. Nu este nimic discriminatoriu în folosirea acestui termen, nu este nimic altceva jenant decât că majoritatea PSD+ALDE pupă condurul domnului Dragnea”, a afirmat Alina Gorghiu.

În context, senatorul PNL l-a felicitat pe preşedintele CNCD „pentru că s-a disociat de decizia aceasta eminamente politică” şi a anunţ că atât ea, cât şi colegii săi liberali vor folosi în continuare termenul de „penal”, indiferent de cât de multe amenzi „ne va da domnul Dragnea pe persoană fizică sau altfel”.