Alina Gorghiu: „PSD este ca în bancul acela – închide lumina, dă-le pistoale şi vezi ce mai rămâne din ei”

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, marţi, situaţia din PSD, comparând bătălia pentru şefia interimară a partidului cu un banc. În plus, Gorghiu a arătat că Guvenrul condus de Victor Ponta nu va mai rezista multă vreme.

21 iul. 2015, 12:11
Alina Gorghiu: „PSD este ca în bancul acela – închide lumina, dă-le pistoale şi vezi ce mai rămâne din ei”

Copreşedintele Alina Gorghiu a declarat că, în opinia sa, Guvernul Ponta nu mai rezistă mult. „Dacă mă iau după Dragnea, care spune că are o doză de instabilitate serioasă, nu cred că mai rezistă mult”, a spus Gorghiu, la Adevarul Live. 

Liderul PNL a mai arătat că în PSD există un conflict „care reverberează în actul guvernamental”.

„În acest moment, nici Ponta şi nici Plumb nu se ocupă de guvernare, sunt amândoi concentraţi pe bătălia din PSD. PSD este ca în bancul acela: închide lumina, dă-le pesediştilor pistoale şi vezi ce mai rămâne din ei! Este un amestec de situaţii, încât eu cred că ar fi cazul ca, dacă Rovana Plumb ajunge preşedinte interimar… „, a precizat Gorghiu.

Întrebată dacă ăşi doreşte ca Rovana Plumb să fie aleasă la şefia PSD, Gorghiu a spus: „Cred că ar trebui să demisioneze din Guvern. Nu am preferaţi în PSD, nu mă interesează cine îi va succeda lui Ponta. Din păcate, constat că vrea un succesor pus de domnia sa.”

În ceea ce priveşte Codul Fiscal, Gorghiu a explicat că PNL nu şi-a modificat conduita şi a precizat că există o temere în rândul liberalilor cu privire la faptul că un viitor Guvern PNL va trebui să deconteze măsurile prevăzute de Cod.

Există această temere în rândul colegilor mei. Evident că teama mea şi a PNL este că, nefiind justificate toate aceste lucruri, ne punem problema unor castane fierbinţi pe care va trebui să le scoatem noi când ajungem la guvernare. De aceea, solicit o proiecţie bugetară care să ne lămurească că Ponta nu vrea să pârjolească tot în urmă. Un Guvern PNL va şti ce să facă. Vom colecta la bugetul de stat, vom avea grijă de tot ce înseamnă marea evaziune fiscală”, a conchis Gorghiu.