Alina Gorghiu: Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare! Legea „2 mai” a fost depusă azi în Parlament

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că propunerea legislativă ”2 Mai”, inițiată de parlamentarii PNL, a fost depusă miercuri la Camera Deputaților în procedură de urgență.

04 oct. 2023, 13:39
Alina Gorghiu: Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare! Legea „2 mai” a fost depusă azi în Parlament

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, promite că traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare. Legea „2 mai” a fost depusă miercuri în Parlament. Scopul acesteia este eliminarea posibilităţii suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

„Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare! (…) Este răspunsul Partidul Naţional Liberal la tragediile din această vară. Prin acest proiect, traficanții de droguri de mare risc vor executa pedeapsa în închisoare! Nu vor mai exista traficanți de droguri cu pedepse suspendate, lăsați de fapt liberi să vândă în continuare substanțe psihoactive tinerilor”, a spus Alina Gorghiu.

Citește și: Klaus Iohannis a convocat CSAT pe 12 octombrie. Consumul de droguri în rândul tinerilor și al elevilor, pe ordinea de zi

Inițiativa PNL propune şi creşterea de la 2 – 7 ani la 3 – 10 ani a pedepselor prevăzute de legea 194/2011 pentru anumite fapte de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ministra Justiției precizează într-un comunicat faptul că, la finalul lui 2022, Agenția UE anti-drog monitoriza 930 de noi substanțe psihoactive (NSP), substanțe chimice, realizate în laboratoare clandestine, care produc efecte mult mai grave asupra sănătății decât drogurile tradiționale. Prețul acestora este, așa cum reiese din comunicat, mai accesibil comparativ cu cel al drogurilor de mare risc, ceea ce le face să devină atractive pentru tineri.

Citește și: Scandal IMENS în Parlament, între Predoiu și USR, pe tema drogurilor: ”Ați plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie. Sunteți distruși din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat și v-au manipulat din umbră. Ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală”

Gorghiu menționează că „în prezent, cea mai mică vârstă de debut declarată a consumului de substanțe psihoactive este de 12 ani. Consumul acestor substanțe la vârste fragede, provoacă consecințe severe asupra creșterii și dezvoltării.”


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei