Alina Gorghiu: Un guvern liberal cu Cioloş premier e cea mai bună formulă, asigură competenţă şi corectitudine

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat joi, într-o conferință de presă la Timișoara, că un guvern liberal cu Dacian Cioloș este cea mai bună formulă politică pentru următorii patru ani, asigurând concomitent competență și corectitudine, ea adăugând că, în schimb, un guvern PSD cu Liviu Dragnea prim-ministru va aduce românilor creștere a fiscalității, "sfidare și umilire constantă".

08 dec. 2016, 12:58
Alina Gorghiu: Un guvern liberal cu Cioloş premier e cea mai bună formulă, asigură competenţă şi corectitudine

”Oamenii ar trebui să voteze PNL pentru că vor obține un guvern liberal cu Dacian Cioloș prim-ministru, este cea mai bună formulă politică pentru următorii patru ani, care asigură concomitent și competență și corectitudine, o formulă care ar duce România înainte din toate punctele de vedere”, a declarat Gorghiu.

Liderul PNL a adăugat că un alt argument în favoarea votării candidaților formațiunii pe care o conduce este faptul că programul de guvernare al PNL este cel care reduce puternic fiscalitatea din România, atât în privința salariaților, dar și a pensionarilor și a mediului de afaceri. ”Propunerile noastre — contribuții sociale de 16% pentru angajat și angajator, TVA scăzut la 16%, impozit zero pe pensii, eliminarea la jumătate a numărului de taxe și impozite”, a subliniat Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, un alt argument de care alegătorii ar trebui să țină cont pentru a vota PNL este ”respectul din partea clasei politice”, arată Agerpres.

”Am prezentat în ultimele luni o garnitură de oameni noi, oameni politici care fac o altfel de politică și care vor să facă un altfel de parlament, garnitură care vine cu proiectul de reformă a Parlamentului, care presupune recredibilizarea acestei instituții, un nou program de lucru, o indemnizație făcută în funcție de prezență, transparență totală și vot exclusiv la vedere în diverse situații”, a explicat președintele PNL

Alina Gorghiu a prezentat în continuarea conferinței de presă ”cu ce se vor alege oamenii, în contrapartidă, dacă vor vota PSD”.

”Îl vor avea pe Liviu Dragnea candidat de prim-ministru și chiar prim-ministru, în măsura în care voturile vor fi majoritare pentru PSD. Aș vrea să nu se îndoiască nimeni că domnul Dragnea își dorește acest lucru, ba chiar știm foarte clar că lucrează la modificarea legislației pentru a putea deveni premier din partea PSD și, din păcate, își dorește această calitate de premier al României în ciuda situației sale, și anume condamnarea penală pe care o are”, a susținut Gorghiu.

Președintele PNL a adăugat că dacă PSD va ajunge la guvernare, românii vor avea taxe și impozite mai mari. ”Unele dintre majorările anunțate explicit, precum impozitul progresiv pe salarii, poate merge până la 35%. Alte majorări sunt extrem de probabile, ținând cont de istoria guvernului Ponta, care a introdus sau a mărit 40 de taxe și impozite”, a completat reprezentantul PNL.

Ea a mai subliniat faptul că accederea la guvernare a PSD le va aduce românilor ”sfidare și de umilire constantă”, întrucât este partidul care a declarat deja că „va menține toate privilegiile parlamentarilor, pensiile speciale introduse de ei, precum și ”privilegiile și protecția în fața justiției”.

Alina Gorghiu a mai lansat și un apel la electorat să meargă duminică la urne și i-a mai îndemnat și pe timișeni să iasă la vot pentru că este timpul ca ”Timișul să decidă pentru România, până acum au decis Teleormanul, Gorjul și Vrancea”.