Alina Gorghiu: Vina menţinerii MCV aparţine majorităţii parlamentare, ostile justiţiei, construite în jurul PSD

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că, prin raportul MCV, România primește o notă bună, însă afirmă că "vina" menținerii acestui mecanism aparține majorității construite în jurul PSD.

27 ian. 2016, 18:28
Alina Gorghiu: Vina menţinerii MCV aparţine majorităţii parlamentare, ostile justiţiei, construite în jurul PSD

„Justiția din România primește o notă bună din partea Comisiei Europene prin raportul MCV dat publicității astăzi. În ciuda performanțelor constante ale justiției, nu avem încă o perspectivă a finalizării acestei monitorizări. Vina nu aparține nicidecum sistemului judiciar, ci unei majorități parlamentare duplicitare sau de-a dreptul ostile justiției, construite în jurul PSD”, a scris Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Citeşte şi: Traian Băsescu, reacţie la raportul MCV: Chiar nu merge cu „punct şi de la capăt”

Ea subliniază este nedrept ca România să rămână sub această monitorizare din cauza faptului că PSD „nu respectă principiul egalității în fața legii”, scrie Agerpres.

„Încă o dată, criticile din raport fac referire la refuzul Parlamentului de a încuviința cererile de ridicare a imunității parlamentare. E nedrept ca România să rămână sub această monitorizare pentru că PSD neagă principiul egalității în fața legii. Poziția PNL este clară: întotdeauna votăm la vedere pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunității”, a conchis copreședintele liberalilor.