Alina Pușcaș se luptă cu alergiile de patru ani! A ajuns și la spital. ”Nu puteam respira”

Alina Pușcaș duce o luptă cu o problemă de sănătate de câțiva ani buni. Vedeta are alergie la ambrozie, iar simptomele nu sunt deloc ușoare. În urmă cu patru ani, prezentatoarea a ajuns chiar și la spital din cauza afecțiunii sale, care și în prezent îi dă mari bătăi de cap.

21 nov. 2023, 18:13
Alina Pușcaș se luptă cu alergiile de patru ani! A ajuns și la spital. ”Nu puteam respira”
Alina Pușcaș se luptă cu alergiile de patru ani! A ajuns și la spital. ”Nu puteam respira”

Alina Pușcaș este mereu cu zâmbetul pe buze în fața telespectatorilor, însă de cele mai multe ori vedeta a ascuns, de fapt, stările prin care trecea. Colega lui Pepe de la ”Te cunosc de undeva” are alergie la ambrozie, motiv pentru care a decis să împărtășească trăririle sale în cadrul unui interviu.

Citește și: Alina Pușcaș, nuntă în costum de baie și ciocate. Vedeta a fost nevoită să amâne marele eveniment timp de patru ani

„Anul acesta a fost unul destul de încercat și a debutat cu o recuperare anevoioasă în urma unei infecții agresive pe care o făcusem în decembrie (anul precedent)… recuperare care nu prea mi-a permis să fac sport așa cum obișnuiam de ani de zile. La puțin timp, am făcut o intervenție programată de ceva timp, intervenție care m-a pus în repaos cam o lună și cu interdicția de a face sport încă 5 luni… Așadar, noutatea anului – faptul că abia acum o săptămână m-am reapucat fără probleme de sport și îmi este foarte greu, după aproape un an de repaos”, a declarat vedeta pentru Viva.

Totuși, problemele vedetei cu alergiile deveneau mult mai grave odată cu aterizarea sa în România, atunci când venea din deplasări sau vacanțe. Prezentatoarea de televiziune a precizat și faptul că, în țări precum Grecia sau Italia alergia a fost ținută sub control.

„Am observat că nu numai în Grecia, ci și în toate celelalte țări în care am fost alergia nu s-a manifestat… În momentul în care aterizam în România, la câteva ore, începea calvarul inflamațiilor, ochilor înroșiți, strănuturilor, congestiei nazale, stărilor de panică etc. Cineva îmi spunea, în glumă, pe Instagram că e posibil să am alergie la România.

Alergia la ambrozie s-a declanșat acum 4 ani… Anul acesta a fost cea mai agresivă manifestare. Am avut momente în care nici nu am putut mânca din cauză că nu puteam respira… Nu greșesc spunând că ajunsesem să respir cu porția.

Acum sunt mai OK pentru că a trecut perioada de criză, dar am decis că în februarie mă voi apuca de desensibilizare, pentru că sunt, practic, la limita de a da în astm. Da, alergiile agresive pot duce ușor la afecțiuni respiratorii destul de grave”, a mai spus Alina Pușcaș.

Alina Pușcaș: ”Am avut atacuri de panică pe motivul ăsta”

Citește și: Ce a descoperit Alina Pușcaș la înmormântarea tatălui ei. Prezentatoarea a fost abandonată când era mică: „Și soțul meu a rămas mască”

Întrebată dacă este adevărat că, la un moment dat nu își putea bea nici măcar cafeaua din ceașcă, din cauza respirației, Alina Pușcaș a fost foarte sinceră și a dat de înțeles că nu a dramatizat deloc situația.

„Da, așa este. Am avut de câteva ori atacuri de panică pe motivul ăsta și am reușit să le controlez în momentul în care mi-am luat de la farmacie un Epipen, pe care îl ținem în casă pentru orice eventualitate. Mă liniștește gândul că îl am în apropiere și că nu se poate întâmpla să îmi pierd, de exemplu, cunoștința în vreo criză alergică”, a mai precizat vedeta.

„Știu că pentru cei ce nu sunt afectați de alergii totul pare o banalitate, dar chiar NU este! E un „joc periculos care se poate încheia urât. Am ajuns să consider că ochii roșii, strănuturile sau iritațiile pielii sunt niste banalități față de cea mai gravă dintre reacții – insuficiența respiratorie. Simțeam cum îmi forțez mișcările sternului ca să oblig plămânii să primească aerul… Foarte nasol!

Așa cum spuneam, primul episod alergic a apărut acum 4 ani, din senin. Bineînțeles că nu am fost sigură la ce sunt alergică, chiar dacă perioada declanșării a coincis cu înflorirea ambroziei, așa că am ajuns de urgență la alergolog și mi-am făcut Testul Alex și mi-au ieșit toate alergiile (acarieni, gramine și ambrozie). Familia s-a obișnuit să îmi vadă reacțiile, dar mereu se minunează de evoluția nefavorabilă de la an la an”, a mai declarat Alina Puşcaş.