Alunecare de teren în Bali. Cel puţin 12 persoane, inclusiv copii, şi-au pierdut viaţa GALERIE FOTO

Cel puţin douăsprezece persoane, inclusiv doi copii, au decedat în urma unei alunecări de teren care s-a produs pe insula Bali, o populară destinaţie turistică din Indonezia, relatează bbc.com.

10 feb. 2017, 07:28

Un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru situaţii de urgenţă a declarat că alunecarea de teren, care a afectat mai multe sate din zona Kintamani, a fost cauzată de ploile torenţiale din ultima vreme, avertizând că există riscul producerii unor inundaţii şi noi alunecări de teren.

Alunecarea de teren s-a produs joi, în jurul orei locale 23:00.

Două persoane au fost grav rănite, iar cinci locuinţe au fost distruse. Printre victime se numără o fetiţă de 7 ani şi un băieţel de numai 1 an, care au murit împreună cu mama lor, potrivit bbc.com.

Crucea Roşie, armata şi poliţia caută în continuare supravieţuitori. Membrii a două familii se numără printre persoanele ucise de alunecările de teren din satul Songan, iar două persoane au fost grav rănite. Cinci gospodării au fot total distruse.

Specialiştii în mediu afirmă că alunecările de teren s-au produs şi din cauza defrişărilor masive din zonele afectate acum, precum şi a planificării urbane precare, Indonezia numărându-se printre ţările cu cea mai mare rată a defrişărilor din lume.

Alunecările de teren sunt fenomene obişnuite în perioada sezonului musonului, dar în Bali acestea sunt destul de rare.