Alocaţie copii 2018. Cine beneficiază de alocaţie. Cât este cuantumul în 2018

Publicat: Luni, 15 Ianuarie 2018 09:44 // Actualizat: Luni, 22 Ianuarie 2018 10:16 // Sursa: romaniatv.net

Alocatie copii 2018. Copiii si tinerii din Romania cu varsta de pana la 18 ani si, in anumite cazuri, chiar si mai mari au dreptul de a primi lunar o suma de bani din partea statului. Valoarea alocatiei nu a fost modificata in 2017, astfel ca anul acesta ea se va acorda la acelasi nivel.

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata de catre stat, fara discriminare, tuturor copiilor din Romania. De aceasta alocatie beneficiaza toti copiii cu varsta de pana la 18 ani, dar si tinerii majori, cu conditia ca acestia sa frecventeze cursurile invatamantului liceal sau profesional. In cazul tinerilor care repeta un an scolar, nu se mai acorda alocatia de stat, cu exceptia situatiei in care acestia sunt nevoiti sa repete anul scolar din motive medicale.

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini, precum si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti/rezidente in Romania, in conditiile legii, daca locuiesc impreuna cu parintii.

Alocatie copii 2018 – Cuantum

Valoarea alocatiei de stat pentru copii nu a mai suferit modificari de la jumatatea lui 2015. Astfel, si in 2018, alocatia pentru copii isi pastreaza valoarea din anul anterior. Cuantumul alocatiei se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta (ISR), care este in prezent de 500 de lei, astfel:

– 0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii in varsta de pana la doi ani (sau trei ani, in cazul copiilor cu handicap). Aceasta se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie prevazute de legislatia in vigoare;
– 0,168 ISR (84 de lei) pentru copiii cu varsta cuprinsa intre doi si 18 ani si pentru liceenii de peste 18 ani;
– 0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii cu handicap cu varsta cuprinsa intre trei si 18 ani.

Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii stipuleaza ca aceasta se plateste „unuia dintre parinti pe baza acordului acestora sau, in caz de neintelegere, pe baza deciziei autoritatii tutelare ori a hotararii judecatoresti, parintelui caruia i s-a incredintat copilul spre crestere si educare".

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocaţie alocaţie copii 2018 valoarea alocatiei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mar 12:45
Răspunde | Votează email 0 email
ioan
bunaziua asi dori sa stiu daca la copil nou nascut se da alcoatia din urma pe un an de la data acceptarii dosarului? eu sunt in España am pus odata doasrul in tara nea cerut sa demonstram ca nu luam alcoatie in España si a durat iar cand a acceptat dosrul eu stiam ca se da pe un an din urma ca asa a primit si alte fam. dar la mine ia dat normal nimic din urma multumesc
1
EUR
4.7559
RON
22 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H