Alocaţii 2019. Ce se întâmplă cu banii copiilor din acest an. Guvernanţii nu s-au ţinut de promisiuni

Publicat: Duminică, 20 Ianuarie 2019 10:04 // Actualizat: Duminică, 20 Ianuarie 2019 10:27 // Sursa: romaniatv.net

Deși Guvernul PSD se lăuda încă de la începutul anul 2017 că alocațiile pentru copii se vor mari, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent, iar alocațiile au rămas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe luna pentru copiii între 2 și 18 ani.

Copiii din România au printre cele mai mici alocaţii din Uniunea Europeană! Suma oferită de stat minorilor români este de 84 de lei pe lună. Doar copii sub doi ani primesc ceva mai mult, 200 de lei lunar. În contrast, multe ţări din Uniunea Europeană oferă venituri similare care depăşesc 100 de euro. Sumele cresc considerabil pentru familiile cu mai mulţi copii. Andreea Burnar vine cu mai multe detalii.

Luxemburg este una dintre cele mai darnice ţări cu minorii lor. Aici alocaţiile ajung la 265 de euro pe lună, în funcţie de vârstă. Alocaţiile copiilor luxemburghezi sunt aproape de 15 ori mai mari decât cele din România.

Peste 200 de euro pe lună primesc şi copii mai mici de doi ani din Danemarca. Ulterior, alocaţia scade treptat pe măsură ce copilul înaintează în vârsta. După ce ajung la 15 ani, minorii primesc 126 de euro lunar.

Sunt şi ţări care acordă alocaţia în funcţie de venitul familiei. Spre exemplu, în Italia copiii primesc aproape 260 de euro pe lună dacă venitul net al familiei este mai mic de 14.000 de euro pe an. Statul nu mai acordă astfel de ajutor familiilor care câştigă mai mult de 77.500 de euro anual.

Minorii din ţările care au intrat recent în Uniunea Europeană au şi ei alocaţii mai mici, la un nivel similar cu cele din România. Spre exemplu, în Bulgaria alocaţia este de doar 20 de euro pentru familiile cu un copil. În Croaţia, suma începe de la 27 de euro pe lună şi poate ajunge până la 40 de euro, în funcţie de veniturile familiei. Nici polonezii nu acordă un sprijin prea consistent. În Polonia alocaţiile încep de la 22 de euro pe lună şi ajung până la 32 euro pe lună, în funcţie de vârsta copilului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocatii alocatii 2019 alocaţii copii alocatii romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 ian 12:59
Răspunde | Votează email 0 email
SURMELIS ARGENTINA PUSA
SEPARATISM EXGERAT DE MARE INTRE COPIII DE PANA LA .....2 ANI SI CEI DE LA 2 ANI LA 18 ANI , NU-I ASA CA DIFERENTA DE BANI NU ESTE JUSTIFICATA , BA MAI MULT POATE FI CONSIDERATA CA UN OBSTACOL PENTRU COPIII MAI MARI CARE SUNT IN PERICOL DE A ....ABANDONA SCOLA ???
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H