Alocaţii 2023. Marcel Ciolacu, veste bună pentru toţi copiii, majorarea se aplică de la 1 ianuarie 2023. Budăi a confirmat!

Preşedintele PSD a confirmat marţi că alocaţiile copiilor vor fi indexate măcar cu rata inflaţiei, fără a oferi detalii concrete. La ultima şedinţă a Coaliţiei, s-a stabilit că majorarea se va raporta la inflaţia din 2021, nu la cea actuală, aşa cum s-a procedat în cazul pensiilor.

06 dec. 2022, 11:53
Alocaţii 2023. Marcel Ciolacu, veste bună pentru toţi copiii, majorarea se aplică de la 1 ianuarie 2023. Budăi a confirmat!
Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre ALOCAȚII. Ce se întâmplcă cu banii copiilor de la 1 ianuarie 2023

Alocaţii 2023. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține creșterea finanțării educației precum și creșterea alocațiilor pentru copii, cel puțin pentru a compensa inflația.
„E normal ca alocatiile să se mărească, să se indexeze în raport cu inflatia. Gradinitele, scolile trebuie finanțate, statul trebuie sa investeasca mai mult, împreună cu mediul privat. Copii trebuie sa aibă acces la educație.”, a declarat Marcel Ciolacu.

150 de lei în plus pentru copii, în afară de bursa şcolară şi alocaţie. Klaus Iohannis a promulgat legea

Alocaţii 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că alocaţiile copiilor vor fi indexate cu rata inflaţiei înregistrată în cursul anului anterior, aşa cum prevede legea, ceea ce presupune o majorare de aproximativ 12 lei pentru un copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei. ”Nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, susţine el.
”Alocaţiile vor creşte cu rata inflaţiei calculată… cu aia care scrie în lege şi pe care o cunoaştem. (…) Este ceea ce facem acum şi, până la urmă, eu nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, la România TV.

Când intră elevii în vacanţa de iarnă 2022 şi când revin la cursuri pentru modul 3. Este cea mai lungă vacanţă din ultimii 20 de ani

În ceea ce priveşte familiile care trăiesc exclusiv din alocaţiile copiilor, Budăi a susţinut că adulţii din acestea trebuie ”orientaţi către muncă”.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat oficial, că în sedinţa de coaliţie s-a decis creşterea punctului de pensie cu 12,5%, începând cu 1 ianuarie, astfel că acesta va avea valoarea de 1.784 de lei. ”PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a arătat Ciucă, menţionând şi celelalte decizii luate, între care continuarea acordării sprjinului pentru cei cu pensii mici, a voucherelor sociale, a sprijinului pentru plata facturilor la energie, actualizarea alocaţiilor pentru copii şi a unor indemnizaţii.