ALOCAŢII COPII 2018. Schimbare uriaşă, câţi bani vor primi părinţii de la stat pentru copii! Guvernul a făcut anunţul

Publicat: Vineri, 16 Martie 2018 12:59 // Actualizat: Duminică, 18 Martie 2018 14:51 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, de această dată care să corecteze "defecţiunile" din legea salarizării legate de indemnizaţiile pentru mame şi concediile medicale. Dăncilă a spus că principalele elemente ale legii salarizării au fost îndeplinite.

Eu consider că cele patru elemente care au stat la baza legii salarizării au fost îndeplinite. Aici mă refer la munca egală, plata egală - şi cred că ministrul Muncii a dat exemplul unor consilieri care la un minister aveau 18.000 de lei și acelaşi consilier cu aceeaşi muncă avea 4.000 de lei la alt minister. Deci este, prin urmare, un principiu european ca la muncă egală să avem plată egală”,  declarat luni Viorica Dăncilă.

Premierul a recunoscut că au existat unele probleme, care au fost, însă, reglate de ordonanţe. 

ALOCATII 2018. Ce se schimbă în acest an pentru copii

Dăncilă a mai anunţat că în următoarea şedinţă de guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, care să regleze indemnizaţiile mamelor şi "defecţiunile" din legea privind concediile medicale.

"În următoarea şedinţă vom avea încă o ordonanţă să reglăm pentru mămici, pentru concediile medicale, acolo unde avem deficienţe”, a declarat Dăncilă.

Zeci de persoane au participat, duminică, la un protest în faţa Guvernului, nemulţumite de scăderea indemnizaţiilor de concediu medical, inclusiv prenatal. Oamenii au arătat cartonaşe roşii guvernanţilor. Protestul a debutat la prânz, iar mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare.

Indemnizaţiile au fost reduse întrucât s-a modificat baza de calcul, ca urmare a majorării salariului minim. Astfel, în decembrie 2017, contribuţia CAS era plafonată la suma de 115 lei (calculata ca 10,5% x 35% x salariu mediu brut pe tara). În decembrie, salariul mediu brut pe ţară  era de 3.131 de lei.

Însă, în ianuarie, 2018, a crescut atât salariul mediu brut pe ţară (la 4.162 de lei), cât si procentul care se aplică, suma CAS fiind de 364 lei (25% x 35% x salariu mediu brut pe ţară).

După OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculează ca 25% din indemnizaţia de concediu efectiv primită de fiecare.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocatii alocatii 2018 CAS Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mar 08:36
Răspunde | Votează email 0 email
dumitru
retardatilor de la romania tv, nu vorbiti de alocatii in cuprinsul articolului
17 mar 15:49
Răspunde | Votează email 4 email
Goe
Marirea alocatiei pentru copii este necesara, insa trebuie facuta numai dupa sterilizarea tiganilor... in caz contrar ar creste inflatia!
23 feb 09:12
Răspunde | Votează email 3 email
tmp
Sunteti de toata jena! Pentru ca subiectul alocatiilor prezinta interes pentru un numar mult mai mare de cititori comparativ cu indemnizatiile, v-ati gandit sa schimbati titlul pentru a avea mai multe vizualizari... cata saracie la romaniatv!!! Nu primiti nicio amenda pentru treaba asta? Faceti lumea sa-si piarda timpul citind cu totul altceva. Pacat ca cei ca voi schimba internetul in halul asta.
22 feb 23:03
Răspunde | Votează email 2 email
mihai
SA spuneti la aia ca nu merita ca nu face nimic ca din ceea ce tot se spune ca e programul psd . de fapt programul lor e sa distruga tara
. frumos
22 feb 16:16
Răspunde | Votează email 3 email
maria
Faceti confuzii,indemnizatia e separata de alocatia de stat pentru copii care acum este de 84 lei.
22 feb 13:21
Răspunde | Votează email 0 email
Alex
Pentru a face trafic, RTV face orice :))) intr-adevar alocatia copil != indemnizatie crestere
22 feb 05:02
Răspunde | Votează email 2 email
mia
E strigator la cer sa auzi ca un consilier castiga 18mii lunar si un senator are acces la 6 0 0 0 0 in decursul unei luni, in timp ce alocatia de crestere a unui copil e de 84 de lei. nu e acceptabil. "desteapta-te romane!"
21 feb 19:57
Răspunde | Votează email 13 email
albert
ALOCATIE COPIL NU ESTE EGAL CU INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL.STIRE FALSSSA.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H