Alocații mai mari pentru copiii din anumite familii. Aproape 900 de lei în plus de la stat pentru aceste persoane

Alocații mai mari pentru copiii din Polonia. Ce criterii trebuiesc îndeplinite pentru a beneficia de banii în plus.

26 mai 2023, 15:21
Alocații mai mari pentru copiii din anumite familii. Aproape 900 de lei în plus de la stat pentru aceste persoane
Alocații mai mari pentru copii

În timp ce la noi în țară copiii primesc alocații infime, în alte țări aceștia primesc un ajutor uriaș din partea statului.

Liderul partidului de guvernământ, Dreptate și Justiție (PiS), din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a anunțat că regulile privind alocațiile pentru copii se schimbă. Acesta a transmis că, începând din 2024 alocațiile lunare pentru copii vor crește. Alocația va fi de 800 de zloți (117,41 euro) pentru fiecare copil, față de 500 (110,85 euro) de zloți cât se acordă acum.

Citește și: Alocații lunare de peste 180 de lei de la stat pentru foarte mulți români. Cine poate beneficia şi în ce condiţii de ajutorul financiar

Programul „Family 500 plus” a fost introdus în 2016 și este unul dintre principaleel instrumente de sprijin pentru familiile cu copii din Polonia. În viitor se va transforma în „800 plus”. Anunțul a fost făcut în timpul unei reuniuni electorale, înainte de alegerile parlamentare din această toamnă, potrivti substantial.ro.

Kaczynski a mai anunțat și că medicamentele vor fi gratuite pentru anumite grupuri de vârstă. Persoanele cu vârste de peste 65 de ani și cele sub 18 ani vor beneficia de această măsură. Guvernul nu va mai percepe taxe de drum pe autostrăzile naționale deținute de stat. Schimbările vin în întâmpinarea atenuării xostului vieții.

Citește și: Alocaţii copii 2023. Anunţ important pentru 3,6 milioane de copii

Costul pentru alocațiile copiilor se ridică în prezent la peste 40 de miliarde de zloți anual. Cu toate acestea, liderul PiS s-a arătat încrezător că această măsură nu va alimenta inflația. Inflația a dus la o mare preocupare în Polonia. Aici, rata inflației a scăzut la 14,7% în aprilie, comparativ cu 16,1% în martie. Se preconizează că aceasta va scade sub 10% până la sfârșitul acestui an.