Alocaţiile pentru copii, majorate în fiecare an - proiect de lege

Publicat: Vineri, 26 Iulie 2019 11:20 // Actualizat: Vineri, 26 Iulie 2019 11:35 // Sursa: romaniatv.net

Se pregăteşte o nouă majorare a alocaţiilor pentru copii. După ce a reușit să obțină votul colegilor săi din Camera Deputaților pentru propunerea privind majorarea alocației copiilor, secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, vine cu o nouă propunere legislativă care vizează indexarea alocației cu rata medie anuală a inflației. Acest lucru ar însemna ca alocaţiile copiilor să fie majorare în fiecare an.

Proiectul de lege prevede că alocaţia de stat pentru copii "se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR, după cum urmează:

a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârsta până la 2 ani (sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap)

b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani".

Proiectul de lege este acum la Camera Deputaţilor şi va intra în dezbatere după vacanţa parlamentară, în septembrie. Proiectul a fost respins de Senatul, iar Camera Deputaţilor este for decizional. 

"Să facem împreună al doilea pas: indexarea alocației mărite cu rata inflației!

Dragile și dragii mei,

Am reușit împreună să obținem o victorie importantă – majorarea alocațiilor pentru copii, cu toată împotrivirea PSD-ALDE. Mergem mai departe. E momentul să protejăm alocațiile astfel mărite de valul de scumpiri declanșat de guvernarea PSD-ALDE.

De un an de zile, lună de lună, România este campioana scumpirilor în Uniunea Europeană din cauza politicilor inflaționiste ale PSD și ALDE. Alocația majorată a copiilor, aflată încă la un nivel modest, trebuie ferită, pe cât se poate, de aceste scumpiri. De aceea am depus în Parlament o propunere legislativă de indexare a alocației cu rata medie anuală a inflației.

Nu e greu să ghiciți cine s-a opus acestui proiect. Guvernul Dăncilă și majoritatea parlamentară PSD-ALDE. Unul dintre argumentele guvernului PSD-ALDE este hilar: dar dacă rata inflației va fi negativă, se întreabă subordonații doamnei Dăncilă. Cu ei la putere, rata inflației nu va fi niciodată negativă și de aceea copiii trebuie protejați.

Voi relua bătălia în comisia de muncă a Camerei, imediat după vacanța parlamentară. Acolo a ajuns propunerea legislativă. Ne vom lupta in comisii și în plen. Fiecare parlamentar de la PSD și ALDE va răspunde în fața voastră și a copiilor. Am reușit să obținem un aviz pozitiv în Comisia pentru drepturile omului. Vom învinge, așa cum am învins la mărirea alocațiilor, pentru că nimic nu e mai important decât viitorul copiilor României", a scris deputatul PNL Robert Sigartău, pe Facebook.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H