Alocaţiile pentru copii nu vor creşte de la 1 iulie. Anunţ de ultima oră al premierului

Alocaţiile copiilor nu vor creşte de la 1 iulie, pentru că nu există resurse la buget pentru o nouă creştere în acest an, după cea din ianuarie, a anunţat premierul Florin Cîţu.

03 iun. 2021, 16:12
Alocaţiile pentru copii nu vor creşte de la 1 iulie. Anunţ de ultima oră al premierului

Alocaţiile pentru copii nu vor creşte de la 1 iulie. Prim-ministrul Florin Cîţu nu a exclus posibilitatea să existe o ordonanţă de urgenţă care să amâne termenul de creştere a alocaţiilor de la 1 iulie, în cazul în care acest lucru nu este rezolvat de către Parlament. El a adăugat că toţi partenerii din coaliţie au fost prezenţi la aprobarea bugetului pentru acest an şi discuţiile au fost despre o singură majorare a alocaţiilor pentru copii la începutul anului.

Citeşte şi: Alocaţiile copiilor ar putea să nu crească de la 1 iulie. Ludovic Orban: „Asta va fi poziţia noastră”

„Colegii mei din coaliţie au fos acolo când am paorbat bugetul pe anul acesta. Am discutat despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica va fi prin amendamente în Pparlament, dacă Legislativul nu face la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgneţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare să fie discutată situaţia alocaţiilor pentru copii. Liderul PNL a mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a acestora de la 1 iulie.

Citeşte şi: Raluca Turcan, anunţ ofical despre majorarea alocaţiilor şi implementarea salariului minim european

Pe 30 decembrie 2020, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de şeful statului. Camera Deputaţilor este for decizional.


loading...