ALOCAŢIILE se vor dubla. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni, de Ziua Copilului, Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative. Este vorba despre legea prin care este majorată alocaţia pentru copii. 

01 iun. 2015, 10:05
ALOCAŢIILE se vor dubla. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 1 iunie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative”, se precizează într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

VEZI CE PREVEDE LEGEA

Deputaţii au aprobat, miercuri (27 mai 2015), în cadrul şedinţei de plen, cu 98 voturi „pentru” şi 77 „împotrivă”, un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Amendamentul privind majorarea alocațiilor pentru copii a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Guvernul ia în calcul să acorde ALOCAŢII diferenţiate. CCR, sesizată pe această temă VIDEO

PSD-ul a fost prins pe picior greşit pentru că Guvernul nu avea în plan majorarea alocaţiilor acum, ci anul viitor. Cu toate acestea premierul Victor Ponta anunţa că Guvernul va găsi bani şi va pune în aplicare legea votată de Parlament.

Victor Ponta a declarat că dublarea alocaţiilor pentru copii este un lucru bun, pe care el, ca social-democrat, îl susţine, însă a arătat că impactul bugetar este de 1,8 miliarde de lei pe an, iar PNL, care a promovat amendamentul, nu a indicat sursa de finanţare.

DUBLAREA alocaţiilor. Ponta: E un lucru bun, îl susţinem, dar impactul este de 1,8 miliarde de lei pe an