Alpha Bank cere insolvenţa firmei care a dezvoltat proiectul de lux Ibiza Sol

După ce anul trecut Alpha Bank a cerut insolvenţa firmei care a construit proiectul Asmita Gardens din Bucureşti, finanţat cu 70 de milioane de euro, acum a venit rândul unui alt ansamblu să intre în insolvenţă.

27 ian. 2012, 09:19
Alpha Bank cere insolvenţa firmei care a dezvoltat proiectul de lux Ibiza Sol

Alpha Bank vrea să-şi recupereze banii acordaţi printr-un credit firmei Ibiza Sol SRL, care a construit proiectul de lux din zona Pipera, Ibiza Sol.  Pe data de 26 ianuarie, Alpha Bank a depus o cerere de intrare în insolvenţă a firmei respective, cu termen de judecată stabilit pentru data de 9 mai 2012.

În vara anului 2007, băncile Alpha Bank România şi Raiffeisen Bank au anunţat încheierea acordului pentru prima finanţare sindicalizată de pe piaţa românească în sectorul rezidenţial. Ficare bancă urma să finanţeze cu 20 de milioane de euro proiectul a cărui investiţie a fost de 57 milioane de euro.

Ansamblul Ibiza Sol este situat în zona Pipera din Bucuresti, în apropiere de Şcoala Americană. Complexul este format din 14 blocuri cu un număr de 304 apartamente.

În luna iunie a anului 2010, doar 86 de unităţi au fost vândute din totalul locuinţelor. La acea vreme, mai erau disponibile 218 apartamente cu preţuri de la 155.000 la 239.000 de euro plus TVA, iar apartamentele sunt complet echipate şi mobilate.