Alpinistul român Alex Găvan a povestit coşmarul prin care trecut pe Everest VIDEO

CUTREMUR NEPAL. ,,Am deschis cortul şi am văzut venind avalanşa cu o viteză uluitoare către mine". Aceasta este mărturia lui Alex Găvan, alpinistul român care a supravieţuit pe Everest cutremurului din Nepal. Marcat de tragedia care a curmat peste 8000 de vieţi şi a lăsat sute de mii de oameni fără case, Alex Găvan a lansat o campanie prin care fiecare poate întinde o mână de ajutor nepalezilor.

19 mai 2015, 14:06
Alpinistul român Alex Găvan a povestit coşmarul prin care trecut pe Everest VIDEO

Alex Găvan a povestit coşmarul prin care trecut pe Everest, când Nepalul a fost lovit de cutremurul devastator.

CUTREMUR NEPAL. „Imaginati-va ca stati in sacul de dormit, cititi, cand brusc, ghetarul incepe sa tremur. Ma asteptam ca ghetarul pur si simplu sa se crape, sa se faca o crevasa iar eu sa pic cu cortul inauntru”, a povestit Alex Găvan.

Deşi în faţa cortului avea un bolovan imens după care se putea adăposti, alpinistul a luat o altă decizie.

„Cu cativa metri inainte de bolovan am cotit spre cortul in care luam masa. Cred ca aceasta decizie mi-a salvat viata”, a mai povestit acesta.

Citeşte şi AVALANSĂ ÎN EVEREST. Alpinistul Alex Găvan: „Tabăra de bază arată ca după o EXPLOZIE NUCLEARĂ. DEZOLANT”

Găvan spune că nu a apucat de atunci să doarmă mai mult de 3 ore pe noapte şi încă îşi aduce aminte de clipele prin care a trecut.

„Imagini care au avut un impact puternic asupra mea au fost momentul in care am deschis cortul si am vazut venind avalansa cu o viteza uluitoare catre mine”, a povestit alpinistul.

În ciuda momentelor de panică, nu s-a pierdut cu firea.

„Am inceput sa cautam dupa cei aflati in zapada. Era o persoana care avea o parte din creier, pardon, calota, lipsa”, a spus Găvan.

Alex Găvan vrea acum să ajute oamenii din Nepal, prin campania lansată chiar de ziua lui, ,,Repornim Vieţi, Reclădim Bucuria”.

Timp de 7 săptămâni şi 9 zile, ce corespund magnitudinii cutremurului, oricine poate dona 2 euro prin sms la numarul 8826, sau poate oferi o sumă mai mare de bani, prin intermediul site-ului alpinistului, www.alexgavan.ro.

Citeşte şi MESAJELE lui Alex Găvan, alpinistul român de pe Everest, au ajuns în presa internaţională