Altar de flori la trustul Ringier din Elveția după decesul Iuliei Marin. Board-ul a confirmat în scris investigarea lui Tolontan

Coroane cu flori și tablouri cu Iulia Marin în fața sediului Ringier din Elveția. Tragedia i-a impresionat profund pe colegii ei din Elveția, dar și pe românii care locuiesc acolo.

26 apr. 2023, 20:58
Altar de flori la trustul Ringier din Elveția după decesul Iuliei Marin. Board-ul a confirmat în scris investigarea lui Tolontan

Totodată, șefii din Elveția fac și o anchetă în România pentru a se afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu Iulia Marin.

Sunt imagini impresionante cu românii din Elveția, cu colegii Iuliei Marin de trust. S-au oprit să aprindă o lumânare, s-a format un altar de flori. E un gest impresionant, care vine după ce am asistat la ipocrizie din partea colegilor săi din România. Au fost doar câteva zeci de persoane la înmormântarea Iuliei, în timp ce în Elveția, la trustul Ringier, de care aparține ziarul Libertatea.

Sunt români cu empatie, care s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu Iuliei. O jurnalistă foarte talentată, dar care lasă în urmă o dramă pe care România Tv încearcă să o lămurească.

Rămâne aceeași întrebare pe care ne-o punem cu toții în ultimele zile. Răspunde cineva pentru ceea ce i s-a întâmplat Iuliei? Propaganda ne acuză că răspândim informații care nu sunt adevărate atunci când spunem că trustul Ringier a declanșat o anchetă.

Dragoș Bistriceanu, jurnalist România Tv: „Propagandiștilor, care publicați date false despre noi. Avem mail-ul în care ni se confirmă de către un membru al trustului Ringier că urmează să se desfășoare o anchetă. Vedeți acest mail în care un membru al trustului Ringier îi răspunde colegei noastre, Raluca Curteanu. Și spune că, într-adevăr e o dramă, un caz tragic care i-a afectat pe toți. Aceasta e poziția corectă care vine de la vârful acestui trust și care confirmă că există o obligație cel puțin morală pentru a se desfășura o anchetă. Chiar dacă propaganda ne acuză că nu e adevărat. Acest caz lasă în urmă multe întrebări și a dezvăluit o dramă care, poate, putea fi prevenită dacă prietenii, colegii ar fi avut o altă abordare față de ea”.

Bunurile Iuliei Marin, printre care telefoane și calculatoare, sunt în posesia procurorilor. În paralel, anchetatorii au sigilat apartamentul în care jurnalista s-a sinucis. Toate obiectele care i-au aparținut au fost sigilate, nimeni nu are voie să se atingă de ele până când ancheta nu va fi finalizată. De asemenea, se așteaptă rezultatele necropsiei de la IML care să spună cum au stat lucrurile în cazul jurnalistei. În momentul în care în apartament au intrat procurorii însoțiți de polițiștii Serviciului Omoruri au găsit-o pe Iulia Marin întinsă pe jos, cu multe tuburi de pastile goale lăsate pe masă. Acest lucru i-a dus cu gândul la faptul că cel mai probabil a fost vorba de o supradoză.