Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. Valeriu Gheorghiță: ”Cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitatea”

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a anunțat că săptămâna viitoare vor ajunge în țară alte 180.000 de doze de vaccin COVID. Acestea se adaugă celor 130.000 de doze care se află în prezent în depozite, urmând să fie distribuite către centrele de vaccinare.

21 ian. 2021, 23:53
Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. Valeriu Gheorghiță: ”Cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitatea”

Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. În prezent, până pe 8 februarie, sunt programate 500.000 de persoane, urmând ca primele două săptămâni din februarie să fie ”complicate”, precizează Valeriu Gheorghiță. Acesta a anunţat că săptămâna viitoare vor mai veni 180.000 de doze de vaccin.

Citește și: Gigi Becali spune că a găsit soluția pentru a scăpa de pandemie: „Nu mai e nevoie de niciun vaccin. În 5-6 luni adio COVID”

”După ce s-au distribuit dozele pe următoarele trei zile, mai avem circa 130.000 de doze, care vor fi distribuite în zilele următoare, împreună cu tranşele care urmează să vină, pentru a asigura atât persoanele programate cât şi rapelul”, a afirmat, joi seară, Valeriu Gheorghiţă, la B 1 TV.

Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că dozele sunt aproape pe fix, urmând să fie folosite exact câte sunt pe stoc. Gheorghiţă a precizat că, dacă va fi aprobat şi vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea creşte.

”Săptămâna viitoare, luni, este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze pentru că se  recuperează deficiul de săptămâna trecută. Pfizer îşi onorează livrările săptămânale. (…) În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză şi care fac rapelul în această perioadă. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. La sfârşitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul la zero ”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

”Este clar că cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitate de vaccin pe care noi o avem astăzi. Aş vrea să asigur că ne dorim şi noi să creştem numărul de persoane vaccinate cât mai repede posibil”, a mai afirmat Gheorghiţă, menţionând, însă, că suntem condiţionaţi de numărul de doze de vaccin pe care le avem.

Gheorghiţă a precizat că, dacă va fi aprobat şi vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea creşte.