Alte două oraşe mari din România intră în SCENARIUL ROŞU. Cursuri exclusiv online şi masca obligatorie pe stradă

Alte două orașe mari din România au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitor, după capitala Bucureşti. Este vorba despre Craiova și Cluj-Napoca.

20 oct. 2020, 04:48
Alte două oraşe mari din România intră în SCENARIUL ROŞU. Cursuri exclusiv online şi masca obligatorie pe stradă

Craiova a intrat deja în scenariul roșu. Masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise, excepții făcând copiii cu vârsta sub 5 ani, iar elevii vor învăța exclusiv online. Totodată, restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc se închid. Se interzice și organizarea spectacolelor și a festivalurilor în aer liber.

Amenzi uriaşe pentru bucureştenii care nu respectă noile restricţii de limitare a răspândirii COVID-19

Cluj Napoca se pregăteşte de intrarea în scenariul roşu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni pentru a lua decizia în legătură cu noi restricții care vor trebui să intre în vigoare.

România, printre singurele ţări din Europa care îşi închid şcolile. Restul statelor au pus învăţământul înaintea pandemiei

Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit luni în şedinţă, pentru a constata rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile şi pentru a decide, în consecinţă, restricţiile suplimentare care se vor aplica în Bucureşti pe baza analizei făcute de Direcţia de Sănătate Publică. Rata de incidenţă anunţată luni este de 3,19 la mie, în creştere faţă de duminică. Asta înseamnă că şcolile intră în scenariul roşu pentru următoarele două săptămâni iar închiderea afectează şi unităţile de învăţământ pentru preşcolari. Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie pe stradă, nu doar în spaţiile publice aglomerate, iar activitatea din interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor precum şi activitatea din sălile de spectacol este suspendată.


loading...