Alte peste 87.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung luni în România

A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, soseşte în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

18 ian. 2021, 08:32
Alte peste 87.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung luni în România
Alte peste 87.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung luni în România

A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, 87.750 doze, sosește astăzi în țară. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 87.750 de noi doze de vaccin Pfizer BioNTech după cum urmează:
Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresa se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor de vaccin Pfizer BioNTech, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie.

Citeşte şi: România a depăşit pragul de 200.000 de vaccinări anti-Covid. Câte doze au fost administrate populaţiei în ultimele 24 de ore


loading...