Alternanțe meteo periculoase în România. Alertă meteo ANM: Ploi, polei și vânt, dar și ninsori și viscol în următoarele două zile

După gerul cumplit, temperaturile vor ajunge la 14 grade. Apoi un nou val de aer polar va cuprinde toată țara. La munte va mai ninge și va fi viscol.

15 ian. 2024, 10:11
Alternanțe meteo periculoase în România. Alertă meteo ANM: Ploi, polei și vânt, dar și ninsori și viscol în următoarele două zile

ANM a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 15 ianuarie, ora 10 – 16 ianuarie, ora 18 de precipitații moderate cantitativ, depuneri de polei și intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat aria precipitațiilor va fi în extindere treptată începând din vest. Va ninge și se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munților Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în noaptea de luni spre marți (15 /16 ianuarie) și în restul zonei montane, precum și în regiunile intracarpatice. Izolat în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp.

Citește și: Prognoza meteo 15 ianuarie 2024. Temperaturi primăvăratice la mijlocul iernii. Soarele va străluci cu putere în următoarele zile

În regiunile sudice și estice, în noaptea de luni spre marți, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60…80 km/h viscolind zăpadă. Vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți (16 ianuarie), când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45…60 km/h”, a transmis ANM.

Citește și: Săptămână meteo cu de toate: ploi, ninsori, polei, zile calde, nopţi geroase. Vortexul polar aduce un alt val de ninsori

Săptămâna va debuta cu temperaturi ușor în creștere, pentru că ziua de luni și marți, mai ales prima parte a săptămânii, este posibil să aducă valori la nivelul maximelor între 1°C până la 8°C-10°C, cu cele mai mari valori în special în sudul țării”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 15.01.2024 ORA 10:00 – 16.01.2024 ORA 08:00
Vremea va continua să se încălzească, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi posibile precipitații slabe sub formă de ploaie cu depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 16.01.2024 ORA 08:00 – 16.01.2024 ORA 18:00
Valorile termice diurne se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat cu viteze de 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.