Alternative la YouTube care ar putea să îţi placă

Chiar dacă, până nu demult, asociam ideea de video online cu YouTube, lucrurile încep să se schimbe. Acum, există o serie de alternative la YouTube care își fac treaba la fel de bine (sau nu).

01 iul. 2015, 14:41
Alternative la YouTube care ar putea să îţi placă
Fenomenul global YouTube s-a născut acum 10 ani, când un tânăr de 25 de ani a încărcat primul video publicat vreodată pe un site de sharing.Tânărul, pe nume Jawed Karim, a fondat YouTube împreună cu Chad Hurley și Steve Chen pe 14 februarie 2005. Nu este singura realizare a antreprenorului, întrucât lui i se datorează și sistemul anti-fraudă al PayPal. Pasionat de tehnologie, Karim avea în minte conceptul unui site de video sharing, iar materializarea lui i-a adus milioane de dolari în cont.

De la un clip de 18 secunde în prima zi, acum sunt încărcate pe Youtube, în medie, 300 de ore de filmare în fiecare minut, iar lunar utilizatorii urmăresc şase miliarde de ore de înregistrări. Fondatorii au vândut platforma gigantului Google în 2006 şi au încasat aproximativ 65 de milioane de dolari fiecare. Youtube este locul de unde pornesc aşa numitele clipuri virale pe Internet. Desigur, celelalte alternative la YouTube nu au un număr atât de mare de vizualizări și nici la fel de multe clipuri, dar acest lucru e cauzat și de timpul scurt de existență.