Alţi doi români sunt daţi dispăruţi la Nisa. Vezi reacţia MAE

Alţi doi români, un tânăr în vârstă de 26 de ani şi prietena sa, în vârstă de 31 de ani, sunt daţi dispăruţi în urma atacului de la Nisa, informaţia nefiind confirmată deocamdată de autorităţile române.

18 iul. 2016, 09:52
Alţi doi români sunt daţi dispăruţi la Nisa. Vezi reacţia MAE

Update. Ministerul Afacerilor Externe nu a primit solicitări oficiale cu privire la dispariția altor doi cetățeni români în urma atentatului de la Nisa, se precizează într-un comunicat. 

„Referitor la semnalările pe rețelele de socializare privind dispariția altor doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa, precizăm că până în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin email cu privire la persoanele menționate”, se arată în comunicatul MAE.

Conform instrucțiunilor Celulei de criză a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistența specifică autorităților franceze competente.

Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs.

Cetățenii români și rudelor acestora că au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33491221741, Ambasadei României la Paris +33(0)147052966; +33(0)147052755; +33(0)145503997; +33(0)147051040, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center 24/24.

În mod oficial, MAE a fost notificat referitor la dispariția a trei cetățeni români, în urma atentatului de la Nisa. Dintre aceștia, doi cetățeni români — un copil și mama sa — au fost identificați în spitale din orașul francez.

În urmă cu câteva ore a fost postat un mesaj pe pagina de Facebook SOS Nice  Alexandru Goldan şi iubita acestuia, Elena Condei sunt daţi dispăruţi în urma atentatului de la Nisa.

Autorităţile din România nu au confirmat nicio informaţie până la această oră.

Citeşte şi:  Un cuplu de români este dat dispărut după atentatul din Nisa. Copilul acestora a fost găsit

O familie de români a fost dată dispărută după atentatul de la Nisa. Ministerul Afacerilor Externe susţine că a reuşit să îl identifice pe copilul cuplului. Acesta se află internat într-un spital de pediatrie, iar starea lui este stabilă.

MAE informează că l-au localizat pe copilul familiei date dispărute după atentatul din Nisa. Acesta este internat într-un spital de pediatrie, fiind identificat cu ajutorul rudelor sosite din România.

„Demersurile au fost realizate cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoțit rudele în cursul vizitei la spital și a discutat cu medicii curanți. De asemenea, la fața locului se află și ambasadorul României în Franța” se precizează într-un comunicat al MAE.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv.

„Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate. Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă. Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate. Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze”, informează MAE.

Sâmbătă după-amiază, Ministerul Afacerilor Externe informa că o familie de români – părinţi şi un copil – sunt daţi dispăruţi. Aceştia erau la parada de ziua Franţei în momentul atacului terorist.