Alunecări de teren în Mexic: Cel puţin 45 de persoane au murit

Cel puțin 45 de persoane au murit în urma unor alunecări de teren produse de furtuna tropicală Earl.

08 aug. 2016, 06:31
Alunecări de teren în Mexic: Cel puţin 45 de persoane au murit

Cel puțin 45 de persoane au murit în statele mexicane Puebla (centru) și Veracruz (est), în urma unor alunecări de teren produse de furtuna tropicală Earl, conform unui anunț făcut duminică de autoritățile mexicane.

Autoritățile din statul Puebla au anunțat că 29 de persoane, dintre care 15 mineri, au murit după ce casele lor au fost îngropate de alunecări de teren. În statul Veracruz zece persoane au murit în circumstanțe asemănătoare.

Furtuna Earl a ajuns deasupra Mexicului însoțită de ploi foarte puternice. Spre exemplu, precipitațiile căzute la Huauchinango, în 24 de ore, au egalat volumul de precipitații caracteristic pentru o lună întreagă, producând surparea unei coline în localitatea Xaltepec și moartea a 11 persoane, conform autorităților regionale din Puebla.

Potrivit autorităţilor din Puebla, alunecările de teren au dislocat aproximativ 500 de familii care au fost evacuate din casele lor şi duse la adposturi temporare. În statul mexican Veracruz, 11 persoane au murit în circumstanţe asemănătoare.

Citeşte şi America Centrală, ameninţată de uraganul Earl

Furtuna tropicală Earl a fost clasificată drept uragan de categoria 1 miercuri după-amiaza, dar și-a pierdut din intensitate după ce a lovit coastele statului Belize. Uraganul a intrat în Mexic joi seară, prin statul Tabasco (sud) și a fost reclasificat drept furtună tropicală de către Centrul

Duminică s-a format în Pacific o nouă furtună tropicală, Javier, aflată la aproximativ 250 de kilometri vest-nord-vest de Manzanillo, în statul Colima. Această furtună se deplasează pe direcția vest-nord-vest.